Şair Nazım Hikmet Edremit´te anıldı
Edremit Belediyesi, ülkemizin önemli şairlerinden Nazım Hikmet´in aramızdan ayrılışının 57.yıldönümü anısına...
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Haziran 2020 - Cuma 22:58
Güncelleme: 05 Haziran 2020 22:58
Şair Nazım Hikmet Edremit´te anıldı

Edremit Belediyesi, ülkemizin önemli şairlerinden Nazım Hikmet´in aramızdan ayrılışının 57.yıldönümü anısına sosyal medya hesapları üzerinden Gazeteci Necdet Saraç ve Gazeteci Nebil Özgentürk´ün katılımıyla  ?Nazım Hikmet´i Anıyoruz? canlı yayın programı gerçekleştirdi.

Korona virüs salgını önlemleri nedeniyle Edremit Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında, Usta Şair Nazım Hikmet şiirleriyle anıldı.

Nebil Özgentürk´ün yönetmenliğini yaptığı Nazım belgeselinden görüntüler eşliğinde duygulu anlar yaşanırken, Nazım Hikmet´in eserlerinde yer verdiği anılarından bahsedildi.

Necdet Saraç Nazım´ı sordu  Nebil Özgentürk yanıtladı. Gazeteci Necdet Saraç´ın Nazım´ın neden bu kadar özel ve ölümsüz olduğunu sorusunu yanıtlayan Nebil Özgentürk, ?Nazım Hikmet´in haksızlığa uğradığını milyonlarca insan fark ettiği için yaşamaya devam etti. Nazım o kadar haksızlığa uğradı ki, 3 ayrı zamanda hep haksız yere hapse girdi. Düşünceleri ve şiirlerinden dolayı hapse girdi. Bir insan 14 yıl hapse girip ülkesini bu kadar olağanüstü anlatabilir mi? Bir Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayi Milliye Destanı´nı yazabilir mi? Sen devletin işkencesine maruz kalacaksın ama memleketini en güzel anlatan şiirler, destanlar yazacaksın. Bunu fark ediyor milyonlar. Türkiye´deki farklı görüşte bütün siyasetçiler Nazım´ın şiirine sığınıyor. Çünkü onda barış var, insanlık var ve memleket var.? dedi.

Nazım Hikmet´in saygı ve sevgiyle anıldığı program sosyal medya kullanıcılarından yoğun ilgi gördü.

  • Cumartesi 21.2 ° / 13.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.5 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 25.9 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANSİAD Ekim Ayı Olağan Toplantısı Kyzikos Antik Kenti’nde Gerçekleşti

2

Balıkesir’de can dostlar Büyükşehir eliyle güvende

3

Detay’dan görkemli başlangıç

4

Belediyenin bütçesi belirlendi

5

Erdek’te Lodos Etkili Oldu: Deniz Seviyesi Yükseldi, Tekneler Güvenli Bölgelere Çekildi

6

Kayapalı-Balıkçı Şehit Mehmet Günenç’i konuştu

7

Tetik'ten gazetemize ziyaret