Salur halkından belediyenin kapatılmasına RET
Manyas İlçesine bağlı Salur Beldesinde, CHPnin öncülüğünde düzenlene referandumda, sandıktan belde belediyesinin kapatılmaması kararı çıktı.
Bölge Haberleri
Yayın: 19 Ekim 2012 - Cuma 00:00
Güncelleme: 19 Ekim 2012 00:00
Salur halkından belediyenin kapatılmasına RET
Manyas İlçesine bağlı Salur Beldesinde, CHP`nin öncülüğünde düzenlene referandumda, sandıktan belde belediyesinin kapatılmaması kararı çıktı.
Balıkesir`in de içinde bulunduğu 13 ilin Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınması konusunda yasa tasarısının TBMM`ye sunulma aşamasında, Büyükşehir kapsamında olan 13 ilde kapatılacak olan beldeler de geçtiğimiz Pazar günü  `Belediyelerinin kapanıp, kapanmamasında ki` görüşlerini almak için temsili referandum düzenlendi.
Salur Beldesinde Cumhuriyet, Zafer ve Kalebayır mahallelerine ayrı ayrı seçim sandıkları konularak vatandaşların oy kullanmaları sağlandı.
Sabah 08.oo`de başlayan referandum beldede ki iş zamanı göz önüne alınarak  akşam saat 18.oo`de sona erdi.
1479 seçmenin bulunduğu Salur Beldesinde, Cumhuriyet ve Zafer mahallelerinde 682, Kalebayır mahallesinde ise 287 kişi oy kullandı.
Yapılan tasniflerde Kalabayır mahallesinde 287 oyun tümü "Belediye kapatılmasın" şeklinde çıkarken, Cumhuriyet ve Zafer  mahallelerinde ise 658 kişi "Belediyemiz kapatılmasın" dedi.
24 kişi ise "belediyenin kapatılması" yönünde oy kullandı. 
Süleyman Gözaydın
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım