Saraylar iskelesine arıtma tesisi geliyor
Marmara Adası, Saraylar Mahallesi tahmil ve tahliye iskelesine belediye tarafından sintine slaç tankları konulacak.
Erdek Haber
Yayın: 06 Şubat 2017 - Pazartesi 18:35
Güncelleme: 06 Şubat 2017 18:35
Saraylar iskelesine arıtma tesisi geliyor

Marmara Adası, Saraylar Mahallesi tahmil ve tahliye iskelesine belediye tarafından sintine slaç tankları konulacak.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´un girişimiyle, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı´nın ´Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği´ gereği, tahmil ve tahliye iskelesine sintine slaç tankı koyma çalışmaları başladı.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, gemilerin en alt tabanında bulunan ve atık depolarından çıkan petrol kökenli atıkların arıtılması ve korunması için iskeleye yerleştirilecek tankların konulacağı yerle ilgili alan çalışması başlatıldığını söyledi.
Başkan Aksoy, ?Çevremizi, denizimizi ve kısacası Saraylar Mahallesi´ni korumak için hizmete sokacağımız bu tanklar, gemilerin normal faaliyetlerinden kaynaklanan atıkların denize verilmesini önleyecek" dedi.
Çevre Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş firmalarca kurulan depolama, arıtma ve koruma tesislerini Saraylar Mahallesi´ne kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşayacağını dile getiren Başkan Aksoy, "Kısa sürede hizmete girmesini beklediğimiz bu yatırımımızla, denizimizin temizliği ve gelecek kuşaklara temiz bir deniz bırakılması yönünde atılan bir adım olacaktır." diye konuştu.
Haber : Taygun Ertan

  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi