Sarıgül, Bandırma Cezaevi önünde
Genel af çağrısı: “Affet Türkiye’m”
Bölge Haberleri
Yayın: 28 Mayıs 2022 - Cumartesi 10:42
Güncelleme: 28 Mayıs 2022 10:42
Sarıgül, Bandırma Cezaevi önünde

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Bandırma Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada hükümete, cezaevlerindeki mahkumlar için “genel af” çağrısında bulundu.

Bu konudaki ilk çağrılarını 9 Nisan’da yaptıklarını belirten Sarıgül, bu çağrısının siyasi değil, vicdani olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Bu af çağrısını, kader mahkûmları için yapıyoruz. Anneler, babalar, çocuklar için af çağrısında bulunuyoruz. Toplumsal barış için af çağrımızı yineliyoruz. 6 milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye’nin, 250 bir kader mahkûmuna da aynı şekilde kucağını açmasını bekliyor ve sicil affı çıkarılmasını da bekliyoruz. Ülkemizde halen 5 bin çocuğun anne veya babası cezaevinde bulunuyor. Bu çocuklarımızın psikolojik durumlarının düzelmesi için af talebimiz var. Kısacası toplumsal barış ve kardeşlik için af çağrısı yapıyor ve ‘Affet Türkiye’m’ diyoruz.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarıgül, son günlerde, AKP Hükümeti’nin, Nato politikaları ile ilgili değerlendirmelerini doğru bulduğuna işaret ederek, “Amerika da bize gölge etmesin, başka ihsan istemez” dedi.

Halen ülkemizde gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının çok yaygın olduğuna dikkati çeken Sarıgül, 100 bin dolayında gencin, bu suç nedeniyle cezaevinde bulunduğunu öne sürdü.

Sarıgül, “Muhalefetin 6’lı masası hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da “Bu masa çok erken kuruldu. Bu durum, iktidarın da işine geldi. Altılı masa konusunu devamlı gündeminde tutan iktidar, yaşam pahalılığı ve gitgide kötüleşen ekonominin konuşulmasının önüne geçti. Yani bu konuda muhalefeti ofsayda düşürdü” yanıtını verdi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 2023 seçimlerindeki yeni ittifaklar ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda düşüncelerini açıklamayı erken bulduğunu belirterek, “Türkiye, iki seçim ittifakına mahkûm edilemez. Yeni ittifaklar da olabilir. Bu konular hakkında seçime 4-5 ay kala konuşacağız” dedi.

ÖNDER BALIKÇI

Sabahaddin bodur
31.05.2022 23:01:57
Affın her türlüsüne karşıyım .suçu işle af.vergiyi ödeme af .cezayı ödeme af.eyt liye af ben dört sene bekledim emekli olmak için benim ekonomoik zararım ne olacak o zaman kanun öyle ise bugün niye böyle

Anahtar Kelimeler: Sarıgül Bandırma Cezaevi önünde
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı