Sayıner, HUZAD´ı anlattı
Bandırma Havacılık ve Uzay Araştırmaları Derneği (HUZAD) Başkanı 77 yaşındaki Av. Artuğ Sayıner, Bandırma´da roket çalışmaları yapan Hezarfen Grubu gençleri ile Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu.
Bölge Haberleri
Yayın: 31 Mayıs 2018 - Perşembe 17:02
Güncelleme: 31 Mayıs 2018 17:02
Sayıner, HUZAD´ı anlattı

 Sayıner, 1953 yılında henüz ortaokul öğrencisiyken havacılık ve uzay çalışmalarına ilgi duyarak Güngör Gezer ve A. Osman Caran ile çalışmalarına başladıklarını anlattı. Sayıner, ? O yıllarda okullarda kişisel olarak atom enerjisi, dış dünya, roket ve füzeler konularında yaptırdığımız bilgilendirme toplantıları ilgi gördü? dedi. Sayıner, ön çalışmaların ardından 1957 yılında Bandırma´da Şehit Mehmet Günenç Lisesi havacılık koluna bağlı olarak Türkiye´nin ilk havacılık ve uzay araştırmaları kulübünü kurdukları, 1959 yılında da lise bünyesinden ayrılarak bağımsız şekilde resmen kuruluşlarını yaptıklarını anlattı. Sayıner, 1959´da Bernhard tipi bir füzeyi uzaya fırlatma girişiminde bulunduklarını, 3 kilo ağırlığında 1 metre boyunda 40 santim çapındaki, elektronik bir kontrol aracı ile saat 16.05´de rampadan fırlatıldıktan sonra 40 metre yüksekliğe ulaşıp denize düşerken, bu girişimin basında yer bulduğunu söyledi. Aynı yıl yapılan ikinci denemede ise fırlatılan füzenin 16 metre yükseğe ulaştığını belirten Sayıner, birçok deneme yaptıklarını anlattı.
HUZAD Başkanı Av. Artuğ Sayıner´le birlikte gelen ?Hezarfen Grubu?na bağlı gençler de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Sayıner HUZAD anlattı
  • Cuma 13.4 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.2 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12 ° / 4.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Mirza ile A’dan Z’ye…

2

BAŞKAN MİRZA, ÇOCUK ATÖLYELERİNDE MİNİKLERLE BULUŞTU

3

Akın, Balıkesir için gençlerle el ele

4

Sahil bandında riskli ağaçlar kaldırıldı, yeni fidanlar dikildi

5

BANDIRMA’DA KAMYON ÇINAR AĞACINI DEVİRDİ

6

Erdek’te yangın paniği

7

Çömez’in annesi, son yolculuğuna uğurlandı