Şehir plancısı Göksu: ?Marmara Denizi ?Altın Bilezik´ gibi?
Bandırma Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleşen ?Marmara Denizi´ne kıyısı bulunan kentler? toplantısında, MAREM Şirketi´ne bağlı şehir plancısı Faruk Göksu da sunum yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 11 Nisan 2018 - Çarşamba 07:19
Güncelleme: 11 Nisan 2018 07:19
Şehir plancısı Göksu: ?Marmara Denizi ?Altın Bilezik´ gibi?

Bandırma Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleşen ?Marmara Denizi´ne kıyısı bulunan kentler? toplantısında, MAREM Şirketi´ne bağlı şehir plancısı Faruk Göksu da sunum yaptı.
Marmara Bölgesi´nde yaşayan 25 milyon kişinin büyük riskler altında bulunduğuna dikkati çeken Göksu, ?Marmara Bölgesi´nde 53 belediye var. Bunlardan 24´ünün Marmara Denizi´ne kıyısı bulunuyor. Bu belediyelerin, suyun birleştirici gücüyle kentsel ittifak kurmaları gerekiyor? dedi. Bu ittifakın, kentlerin ekonomisine canlılık getireceği gibi mekânsal dönüşümleri de sağlayacağına işaret eden Göksu, Marmara Denizi´ni, ?Altın Bilezik? olarak nitelendirdi.
Göksu, Marmara Denizi´ne kıyısı bulunan 24 belediyenin işbirliği içine girmesinin ulaşımda çarpan etkisi olacağını, kıyı kentleri arasında etkileşimi sağlayacağını ve ekonomi-ekoloji dengesinin gerçekleşmesinin önünü açacağını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı

  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak