Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şehit polisimiz Faruk Bol anısına sergi açıldı

Şehit polisimiz Faruk Bol anısına sergi açıldı

Şehitlerimizi anmak ve her zaman onların yanında olduklarını göstermek amacıyla Karesi Halk Eğitimi Merkezi´nin düzenlediği ´Şehit Ömer Faruk Bol El Sanatları´ sergisi, Van´ın Gürpınar İlçesi´nde yol kontrolü yaparken PKK´lı teröristlerin uzun namlulu sil

Şehitlerimizi anmak ve her zaman onların yanında olduklarını göstermek amacıyla Karesi Halk Eğitimi Merkezi´nin düzenlediği ´Şehit Ömer Faruk Bol El Sanatları´ sergisi, Van´ın Gürpınar İlçesi´nde yol kontrolü yaparken PKK´lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda ağır yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede Şehit olan Polis Memuru Ömer Faruk Bol´un adına açıldı.
Şehit Polis Memuru Ömer Faruk Bol anısına düzenlenen El Sanatları Sergisi, Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi Salonu´nda düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.
Karesi Halk Eğitimi Merkezi tarafından polis eşlerine yönelik başlatılan kurslarda hazırlanan el sanatları ve ipek koza çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Şehit Ömer Faruk Bol´un babası Mevlüt Bol ile annesi Emine Bol, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Bayan Zeybek yaptı.
İki yıldan bu yana polis eşlerine yönelik lojmanlarda el sanatları ve ipek koza yapımı kurslarının devam ettiğini belirten Karesi Halk Eğitimi Merkezi el sanatları usta öğreticisi Tenzile Esen,"Kursiyerlerimiz çalıştıkları ürünleri sergilemek istediler. Kursumuzu aynı zamanda Şehit Ömer Faruk Bol´un annesi, Valimizin, emniyet müdürümüzün ve milli eğitim müdürümüzün eşi de devam ediyor. Bu sergimizde de kursumuza katılan 42 polis eşlerinin hazırladığı çalışmalardan oluşuyor." dedi.
Şehit annesi ve babasına üzerinde şehit polisin resminin yer aldığı tablo hediye eden Vali Ersin Yazıcı, "Sergiyi gezerken şehidimizin resmi beni çok duygulandırdı. Devlet büyüklerimizin tek amaçlarının şehitlerimizin emanetini özenle taşımak olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Yalnız değilsiniz, yalnız olmayacaksınız. Kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum." şeklinde duygularını ifade etti. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli