Tarih: 19.09.2012 00:00

Şehit Uzman Çavuş Apaydın toprağa verildi

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar`da 12 gün önce askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 24 askerden Balıkesirli Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın (43), Balıkesir`in Bigadiç ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Törende şehidin eşi Nalan Apaydın ve 8 yaşındaki kızı Sudem`in birbirlerine sarılarak teselli bulmaları yürek burktu. Yaşıtları bugün okula başlarken küçük Sudem`in Türk bayrağına sarılı şehit babasının tabutu başında gözyaşı dökmesi törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Tören boyunca biran olsun annesi Nalan Apaydın`ın elini bırakmayan küçük Sudem, babasının görev yaptığı Afyonkarahisar`da 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin başladığı ders başı yapacaktı. Ancak şehit babasını toprağa veren Sudem`i annesi ve akrabaları teskin etmeye çalıştı.
Balıkesirli şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın`ın tek çocuğu olan 8 yaşındaki Sudem Apaydın`ın babasının şehadetinden sonra annesiyle birlikte Bigadiç`e yerleşeceği öğrenildi. Afyonkarahisar`da okula giden küçük Sudem`in kaydını Bigadiç`e aldırıp, babaannesi 68 Hatice Apaydın (68)`ın yanına yerleşeceği öğrenildi. Küçük Sudem`in Bigadiç Fethibey Mahallesi`nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu`na kaydının yapılacağı ve eğimine burada devam edeceği öğrenildi.
Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaaydın`ın tabutu baba evinden alınarak tören alanına getirilirken, ilçedeki bir ilkokulun önünden geçmesi sırasında öğrenciler yola çıktı. Yaşıtları okul kıyafetleri ile bahçede oyun oynarken minik Sudem`in ise babasının cenaze töreninde olması akrabalarını derinden üzdü.
 Cenaze töreninden sonra Türk Kızılayı Ve Bigadiç Belediyesi ile birlikte mezarlıkta 4 bin kişiye pilav, su ve ayran ikram edildi. 
Öte yandan Balıkesirli şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın`ın şehit olmadan bir gün önce görev yaptığı Afyonkarahisar`daki şehit cenazesine katıldığı öğrenildi. Apaydın`ın Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Ayfonkarasihar`daki cenaze törenine katılarak burada şehidin çocuklarını da sevdiği ortaya çıktı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —