Şeker Piliçte işçi isyanı
Ekonomik darboğaz içinde bulunan Şeker Piliçte toplanan işçiler, özlük hakları ve alacaklarını istediler.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Şubat 2013 - Cuma 00:00
Güncelleme: 01 Şubat 2013 00:00
Şeker Piliçte işçi isyanı
Ekonomik darboğaz içinde bulunan Şeker Piliç`te toplanan işçiler, özlük hakları ve alacaklarını istediler. Kesimhanenin bahçesinde toplanan çok sayıdaki işçiye konuşan Şeker Piliç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, kendilerinin mağdur edilmeyeceğini belirtti. Ancak işçiler, maaş, mesai ve tazminatlarının ödenmesini istediklerini bildirdiler. Gazetecilere açıklama yapan işçilerden bazıları, işverenin, kendilerini, maaş ve mesailerini vererek izne ayırmak istediğine dikkati çekerek, buna karşı olduklarını söylediler.
Bizi izine çıkartıyor ama bize belge dahi vermiyor. Diyen çalışanlardan biri,, ``Bizi işten çıkarıp atıyor Bizim hiç. güvencemiz yok Biz dışarıda parasız ne yapacağız.
Biz noter nezdinde hak arıyoruz. Avukatı, noteri çağırın,  mesai ve maaşlarınızı şu gün yatırıyoruz diye teminat verin Hakkımızı alana kadar burada bekleyeceğiz dediler.
Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor`un konuşmasının ardından vardiyadaki işçiler fabrikadaki işlerinin başına döndüler.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

2

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

3

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

4

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

5

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

6

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

7

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı