Sendika´dan Banvit´e üretime ara ver talebi
Gıda İş Sendikası Balıkesir-Çanakkale Bölge Temsilcisi Recep Gökdeniz, Banvit´e üretimi durdurun çağrısı yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Haziran 2020 - Cuma 23:46
Güncelleme: 05 Haziran 2020 23:46
Sendika´dan Banvit´e üretime ara ver talebi

Gıda İş Sendikası Balıkesir-Çanakkale Bölge Temsilcisi Recep Gökdeniz, Banvit´e üretimi durdurun çağrısı yaptı.

Banvit çalışanlarında korona virüs vakalarının belirlenmesi üzerine Gıda İş Sendikası Balıkesir-Çanakkale Bölge Temsilcisi Recep Gökdeniz basın toplantısı düzenledi.

Banvit´te çalışan işçilerin korona virüs testlerinin pozitif çıktığını bilgilerinin bulunduğunu belirten Gökdeniz, ?Yüzlerce işçinin yan yana omuza omuza çalıştığı bir ortamda korona virüs testleri pozitif çıkıyorsa ne kadar önlem alınırsa alınsın virüs engellenemez.? dedi.

İşçi hayatlarının patronların kazanma hırslarına feda edilmemesi gerektiğini işaret eden Gökdeniz, ?Banvit yönetimi üretime kısa bir süre ara vermelidir. Bütün işçiler ücretli izne çıkartılmalı, işçilerin hepsi Covid-19 testinden geçmelidir. Banvit işçileri herkes izindeyken özel izinle çalıştırılmak zorunda bırakılmaları karşısında endişeli ve tedirginler. Salgına karşı ücretli izin ve insan çalışma koşulları sağlanmalıdır. İşçilerin sağlığı ve canı her şeyden değerlidir.? diyerek sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: Sendika Banvit üretime talebi
  • Çarşamba 13.8 ° / 3.6 ° false
  • Perşembe 7.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 6.2 ° / 4.5 ° Şiddetli yağmurlu
1

Ünal Yamaner toprağa verildi

2

ERDEK’TE BAYRAM YAĞMURLU GEÇECEK

3

Yıpranan geçitler yenilendi, görünürlük artırıldı

4

BANDIRMA’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: 3 KİŞİ TUTUKLANDI

5

KADİR GECESİ ERDEK’TE YOĞUN KATILIMLA İDRAK EDİLDİ

6

Akın, 30 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu

7

TANKERLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI