Sendika´dan Banvit´e üretime ara ver talebi
Gıda İş Sendikası Balıkesir-Çanakkale Bölge Temsilcisi Recep Gökdeniz, Banvit´e üretimi durdurun çağrısı yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Haziran 2020 - Cuma 23:46
Güncelleme: 05 Haziran 2020 23:46
Sendika´dan Banvit´e üretime ara ver talebi

Gıda İş Sendikası Balıkesir-Çanakkale Bölge Temsilcisi Recep Gökdeniz, Banvit´e üretimi durdurun çağrısı yaptı.

Banvit çalışanlarında korona virüs vakalarının belirlenmesi üzerine Gıda İş Sendikası Balıkesir-Çanakkale Bölge Temsilcisi Recep Gökdeniz basın toplantısı düzenledi.

Banvit´te çalışan işçilerin korona virüs testlerinin pozitif çıktığını bilgilerinin bulunduğunu belirten Gökdeniz, ?Yüzlerce işçinin yan yana omuza omuza çalıştığı bir ortamda korona virüs testleri pozitif çıkıyorsa ne kadar önlem alınırsa alınsın virüs engellenemez.? dedi.

İşçi hayatlarının patronların kazanma hırslarına feda edilmemesi gerektiğini işaret eden Gökdeniz, ?Banvit yönetimi üretime kısa bir süre ara vermelidir. Bütün işçiler ücretli izne çıkartılmalı, işçilerin hepsi Covid-19 testinden geçmelidir. Banvit işçileri herkes izindeyken özel izinle çalıştırılmak zorunda bırakılmaları karşısında endişeli ve tedirginler. Salgına karşı ücretli izin ve insan çalışma koşulları sağlanmalıdır. İşçilerin sağlığı ve canı her şeyden değerlidir.? diyerek sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: Sendika Banvit üretime talebi
  • Salı 25.5 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 31.8 ° / 14 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

“Baba Ocağı” belgeselinden gala

2

DURSUN MİRZA SAHADA: BANDIRMA'NIN YOLLARI BAŞTAN YAZILIYOR!

3

Bandırma'da 27 bin öğrenci, 2565 öğretmen var

4

Kaymakam Engin Aksakal: "Bandırma'nın kültür düzeyi çok yüksek"

5

Akın “Zaman kaybetmeden kent konseylerinizi kurun”

6

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

7

Banvit Önünde Trafik Kazası: 1 Ağır Yaralı