Sendikalar Meydandaydı
DİSK, KESK ve Türk-İşten oluşan Bandırma Emek Platformu ile Birleşik Kamu İş ve TTB sendikaları, cumhuriyet alanında basın açıklaması yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 19 Haziran 2013 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 19 Haziran 2013 00:00
Sendikalar Meydandaydı
DİSK, KESK ve Türk-İş`ten oluşan Bandırma Emek Platformu ile Birleşik Kamu İş ve TTB sendikaları, cumhuriyet alanında basın açıklaması yaptı. 
Genel-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum, sendikaların ortak açıklamasında "Baskı ve şiddete karşı direnenlerle birlikte alanlardayız" dedi. AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki saldırganlığının durdurulmasının bugünün en yakıcı demokratik görev durumuna geldiğini öne süren Kum, "AKP iktidarının saldırıları akan kan ve gözyaşını durdurmak için meşru halk direnişinin meşru temsilcileri ile hükümet arasında halkımızın hak, adalet, özgürlük ve saygı taleplerini karşılayacak bir müzakere sürecinin başlatılmasını istiyoruz. Tüm halkı eşit, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye için alanlarda birlikte olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ve Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) adına hazırlanan açıklamayı ise Bandırma Devlet Hastanesi doktorlarından Haluk Erdem okudu. "Gazi Parkı eylemcilerine gönüllü sağlık hizmeti, insani yardım hukuki değil mi?" diye soran Erdem, şunları söyledi:
"Yaralılara, hastalara yardım etmek insan olmanın gereğidir. İnsanların sağlığını korumak, sağlık hizmetine ihtiyacı olanların temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir sağlık hizmetine ulaşmalarını sağlamak Sağlık Bakanlığı`nın yasal görevidir. Türk Tabipler Birliği, meslek onuruna, insanlık değerlerine uygun davranışı nedeniyle baskıya uğrama olasılığı bulunan tüm hekimlerin, tıp öğrencilerinin ve sağlıkçıların yanında olacaktır."
Basın açıklamaları sırasında AKP Hükümeti`ni eleştiren çeşitli sloganlar atıldı.
Önder Balıkçı
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

2

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

3

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

4

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

5

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

6

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

7

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza