SGK´dan evde çocuk bakım hizmetleri desteği uyarısı
SGK, evde çocuk bakım hizmetleri desteğine ilişkin kamuoyunda vatandaşları dolandırmaya yönelik bazı şikayetler üzerine bir açıklama yaparak uyarıda bulundu.
Spor Haber
Yayın: 15 Haziran 2015 - Pazartesi 09:29
Güncelleme: 15 Haziran 2015 09:29
SGK´dan evde çocuk bakım hizmetleri desteği uyarısı

SGK, evde çocuk bakım hizmetleri desteğine ilişkin kamuoyunda vatandaşları dolandırmaya yönelik bazı şikayetler üzerine bir açıklama yaparak uyarıda bulundu.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ön başvurular herhangi bir aracı kişi ya da şirkete ihtiyaç olmaksızın anneler tarafından kolayca yapılabileceği, ön başvuru aşamasında annelerden kimlik bilgileri dışında bilgi ve belge istenmeyeceği, başvuru sahiplerinden hiçbir aşamada ücret talep edilmeyeceğini açıkladı.
SGK´dan yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde, Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında verilecek olan 300 Avroluk destekten yararlanmak isteyen annelerden ?ön başvuru´ adı altında, TC kimlik numarası, telefon numarası ve e-posta adresi gibi kişisel bilgilerinin istendiği anlaşıldığı belirtilerek, ?Ayrıca, danışmanlık firması tarafından verilen bu hizmetin Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından finanse edildiği, danışmanlık firması aracılığıyla yapılacak başvuruların öncelikli olarak değerlendirileceği gibi gerçek dışı, vatandaşlarımızı yanıltmaya ve haksız kazanç sağlamaya yönelik bilgiler yer aldığı görülmüştür" denildi.
"Evde Çocuk Bakım Hizmetleriyle Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" kapsamında ön başvuruların 25 Haziran tarihinden itibaren sadece www.sgk.gov.tr adresi üzerinden alınacağı kaydedilerek şu açıklama yapıldı: "Ön başvurular herhangi bir aracı kişi ya da şirkete ihtiyaç olmaksızın anneler tarafından kolayca yapılabilecektir. Ön başvuru aşamasında annelerden kimlik bilgileri dışında bilgi ve belge istenmeyecektir. Başvuru sahiplerinden hiçbir aşamada ücret talep edilmeyecektir. Başvuruların danışmanlık firması aracılığıyla yapılması kişilere hiçbir öncelik kazandırmayacaktır. Bu tarz firmalara itibar edilmemesi ve kişisel bilgilerin bu kişilerle kesinlikle pay laşılmaması önem arz etmektedir."
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

2

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

3

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

4

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

5

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

6

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

7

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor