Sığır yolunda 20 dönüm makilik alan yandı
Erdek-Palata Çeşmesi üst yakası Sığır yolu mevkiinde otluk ve makilik alanda yangın çıktı. İlçeye bağlı Sığır Yolu mevkiinde dün saat 15:00 sıralarında otluk ve makilik alanda yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı.
Erdek Haber
Yayın: 25 Haziran 2014 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 25 Haziran 2014 00:00
Sığır yolunda 20 dönüm makilik alan yandı

Palata Çeşmesi üst yakası Sığır yolu mevkiinde otluk ve makilik alanda yangın çıktı.
İlçeye bağlı Sığır Yolu mevkiinde dün saat 15:00 sıralarında otluk ve makilik alanda yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı. 
Alevler rüzgarın da etkisiyle makilik ve kuru otlarla kaplı alanda hızla yayıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlarca yapılan yangın ihbarı üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amirliği ile Erdek Orman İşletme Şefliği'ne bağlı yangın söndürme ekipleri süratle yangın mahalline intikal etti.
Büyükşehir Belediyesi Erdek Grup Amirliği'ne ait 1, Erdek Orman İşletme Şefliğine ait 4 arazözün katıldığı yangın söndürme çalışmalarında, makilik alanda çıkan yangın 1 saat devam eden çalışmayla söndürüldü. 
Ardından soğutma işlemine geçen ekipler yangın mahallinden geri döndü.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amiri Kemal Konçeli, Sığır Yolu Mevkiinde çıkan yangınla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedenini söz konusu bölgede bulunan yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım olarak işaret etti.
Meydana gelen yangında 20 dönümlük otluk ve makilin alanın yandığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amiri Kemal Konçeli, alevlerin yakında bulunan zeytinlik alana sıçramadan söndürülmesini ise sevindirici gelişme olarak niteledi.
Havaların giderek ısındığını kaydeden Konçeli, bahçelik alanlarda bulunan vatandaşların sigara izmaritlerini iyice söndürdükten sonra atmaları uyarısında bulundu. 

Haber : Taygun Ertan
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Erdek sahilinde kasım ayında deniz keyfi

2

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

3

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

4

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

5

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

6

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

7

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu