Tarih: 23.12.2013 00:00
Sigortacılık geleceğin meslekleri arasında
Sigortacılık sektörünün son 10 yıl içinde büyük bir atılım yapacağı dile getirildi.
Kişi başına düşen sigorta prim seviyelerinin Avrupa ülkelerinin çok altında olmasına rağmen Türkiye`de sektörün önümüzdeki 10 yıl içinde büyük atılım yapması bekleniyor.
Özellikle sahada sigorta satışı yapacak donanımlı elemanlara sektörde büyük bir talep olacağını kaydedilirken, sigortacılar prim üretimini hızla artıracak eğitimli gençlerin sektöre gelmesini bekledikleri ve sigortacılığın geleceğin mesleği olacağı ifade edildi.
Türkiye`de dinamik ve güçlü mali yapısı ile her geçen yıl büyüyen sigortacılık sektörü genç nüfusu ve bu nüfusa karşın düşük sigortalılık oranı nedeniyle cazip bir pazar olma özelliği taşırken, yerli sermayenin yanı sıra yabancı yatırımcıların da ilgisini çeken pazarda rekabet her geçen gün artıyor.
Sigorta sektörünün yapısıyla önemli bir istihdam alanı oluşturduğunu söyleyen sigorta acenta işletmecileri, sektörün rekabet gücünün artırılmasında nitelikli istihdam faktörünün büyük önem taşıdığının altını çiziyor. Gençlerin de artık sigortacılığı kariyer yolu olarak gördüğüne işaret eden acentalar, bunda şirketlerin son yıllarda gerçekleştirdikleri ciddi atılımların da etkili olduğunu açıkladı.
Bu sektörde kariyer yapmak isteyen öğrencilerin en önemli avantajları; sigorta ilkelerini, süreçlerini ve ürünlerini tanıyabilmeleri, temel hukuk bilgisinin yanında, bankalar kanunu, sigorta kanunu hakkında bilgi sahibi olmaları ve finansal pazarlama ve satış yeteneklerini kazanabilmeleri olarak belirtilirken, dezavantajları ise başlangıç aşamasında uygulama konusunda yeterli tecrübeye sahip olmamaları ancak aldıkları eğitim sonucu kısa sürede sektöre adapte olmaları olarak işaret edildi.
Sigorta şirketlerinde istihdam edilen toplam personel içerisinde lisans düzeyinde üniversite mezunlarının oranının yüzde 75`i geçtiği öğrenilirken, devamında şu ifadelere yer verildi: "Ancak tablo ilk etapta sevindirici olsa da sigortacılık bölümlerinden mezun olan gençlerin bu profil içerisinde asgari düzeylerde istihdam edildiklerini gösteren araştırmalar, üniversitelerle sektör arasındaki kopukluğun da önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Eğitim programlarının sektör talebini de dikkate alarak gözden geçirilmesi, uzmanlık derslerinin belirlenmesi, temel sigortacılık eğitimi verilmesi ardından seçimlik derslerle uzmanlaşmaya gidilmesi, eğitimin konusunda uzman kişilerce verilmesi, sigortacılık sektörünün de üniversiteleri desteklemesi gerekiyor."
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —