Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Simitçilere tek tip araba

Simitçilere tek tip araba

Simitçilere tek tip seyyar araba uygulaması getir-meye hazırlanıyor Erdek Belediyesi ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde, cadde ve sokaklarda simit satan seyyar satıcılara yönelik tek tip uygulama getirmeye hazırlanılıyor.

Simitçilere tek tip seyyar araba uygulaması getir-meye hazırlanıyor
Erdek Belediyesi ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde, cadde ve sokaklarda simit satan seyyar satıcılara yönelik tek tip uygulama getirmeye hazırlanılıyor. Konuyu Erdek Belediyesi`ne taşıdıklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, simit satış arabasından seyyar esnafa kadar belli bir standart getirmeyi planladıklarını kaydetti.
Güney Marmara Bölgesinin en önemli tatil merkezi konumunda olan Erdek`te, değişik model seyyar arabalarla gıda maddesi satışında bulunan seyyarların, ilçeye yakışan hangi tip arabalarla satış yapabilir? sorusuna yanıt aramaya yönelik yapılan toplantıdan, simitçilerin tek tip araba kullanması kararı çıktı.
Türkiye`nin bir çok tatil yöresinde, seyyar satıcılara getirilen tek tip uygulamayı örnek gösteren Esnaf Odası Başkanı Canbaz, "Erdek gibi önemli bir tatil merkezinde, maalesef tek tip uygulama yok. Bakıyoruz, bazı simitçiler açıkta satış yapıyor. Satış arabasından tutun da, simitçinin giydiği kıyafet ve hangi fırına ait mamulü sattığını belirten isme kadar her şeyin belli bir standart ve ölçüsünde olması kararını aldık. Erdek Belediyesi`de aldığımız kararı olumlu bulup, ilçemize tatile gelenler bu yıl ilçede mükemmel bir organizasyon başlattığımıza tanık olacaklardır. Dolayısıyla, Erdek, hijyenin dikkate alındığı bir ilçe olarak yurt içinde ve dışında anılacaktır." dedi.
Tek tip arabalar hakkında bilgi edinmek isteyen esnafın, esnaf odasına başvurmasını isteyen Canbaz, esnafımıza gereken bilgilendirme odamız görevlileri tarafından yapılarak her konuda kendilerine yardımcı olunacaktır, şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli