Sındırgı´da 120 yıllık Askeri Kışla müze oldu
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Üniversitesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliğiyle restorasyonu tamamlanıp turizme kazandırılan ?Kışla Müze Han? törenle hizmete girdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 30 Ekim 2019 - Çarşamba 16:48
Güncelleme: 30 Ekim 2019 16:48
Sındırgı´da 120 yıllık Askeri Kışla müze oldu

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Üniversitesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliğiyle restorasyonu tamamlanıp turizme kazandırılan ?Kışla Müze Han? törenle hizmete girdi.
?Sındırgı Redif Kışlası? olarak 1897 yılında inşasına başlanan yapı Tanzimat ve Islahat Fermanlarının yayınlanması üzerine Osmanlı Devletinde askeri teşkilatlanmanın hız kazandığı dönemde yerel halkın bağışları ile 1899 tarihinde tamamlanan tarihi bina Kışla Müze Han olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Sındırgı ilçesinde 120 yıl önce askeri kışla olarak inşa edilen bina, restore edilerek modern müzeye çevrildi. İki katlı tarihi ?Kışla Müze Han? kültürel değerlerle otantik bir havada konaklama yapabilmesi için aynı zamanda butik otel hizmeti de verecek. Ayrıca, yöreye ait çeşitli etnografik ve tarihsel değeri olan materyaller sergilenecek.
Açılış töreninde konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kışla Müze Han´ın Sındırgı´ya kültür ve turizm açısından önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, tarihi binaların amacına uygun biçimde restore edilerek tekrar hizmete geçmiş olmasından duyduğu heyecanı dile getirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı´ da Kışla Müze Han ve Butik Otel´i ilçeye kazandıran herkese teşekkür edip kutladı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur ise, yolu Sındırgı´ya düşenlere buraya mutlaka uğramalarını istedi.
Kışla Müze Han, davetliler tarafından dualar eşliğinde kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Haber Merkezi

  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi