Sındırgı´da yeraltına 20 milyonluk dev yatırım geliyor
Sındırgı ilçesinde 50 yıllık sorun çözüme kavuşuyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Kasım 2017 - Çarşamba 05:28
Güncelleme: 01 Kasım 2017 05:28
Sındırgı´da yeraltına 20 milyonluk dev yatırım geliyor

Sındırgı ilçesinde 50 yıllık sorun çözüme kavuşuyor.
İlçe genelinde yürütülen alt yapı çalışmaları ile cadde ve sokaklar çamura bulanırken, yürütülen çalışmalar neticesinde vatandaşlar durumdan her ne kadar rahatsız olsa da yer altından çıkan mevcut borular görüldükçe tepkiler yerini teşekküre bırakıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında 1950´li yıllarda döşenen ve özelliğini tamamen kaybetmiş içme suyu hatları yenileniyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte ilçe merkezinde yaşanan su kesintileri ve üst katlara su çıkmamama problemi tarih olacak. Mevcut sistemde paslı ve aspesli olarak bilinen, kanserojen etkisi bulunan su boruları tamamen yenileniyor. Sıkça konulan vanalar sayesinde olası bir arıza durumunda iki vana arasında su kesintisi olacak ve çalışma daha hızlı bir şekilde yapılabilecek. Hat yenileme çalışmalarının yanında Yaylacık tepesine yapılan 2500 tonluk yeni su deposu ile içme suyu hattı beslenerek su problemi yaşanmayacak. Kanalizasyon ve yağmur suyu eksik olan bölgelerde de yeni hat, mevcut bölgelerde ise hat yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Ana Arterlerde ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde ise parke taşı döşeme ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştiriliyor. Haber Merkezi

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı