Sındırgı´nın Uçan Halısı Emitt´te Sergilendi
Termal turizm ile adından söz ettiren Sındırgı ilçesi katıldığı turizm fuarlarının gözdesi olmaya devam ediyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 04 Şubat 2020 - Salı 10:06
Güncelleme: 04 Şubat 2020 10:06
Sındırgı´nın Uçan Halısı Emitt´te Sergilendi

Termal turizm ile adından söz ettiren Sındırgı ilçesi katıldığı turizm fuarlarının gözdesi olmaya devam ediyor.
Yörük kızın hayalindeki uçan halı olarak tabir edilen Yağcıbedir halıları ve yöresel kıyafetleri ile dikkatleri üzerine toplayan Sındırgı, EMİTT Fuarı´nda ilçenin temsili haline gelen leylek ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.
Sındırgı Belediyesi´nin ilçenin tanıtımı açısından büyük önem verdiği İstanbul EMİTT Fuarı´nda yağcıbedir halısı ve yöresel ürünlerin yanı sıra leyleklerin ve yöreselliğin ön planda olduğu tanıtımlarla fuarın ilgi odağıydı.
Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan 24. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı ? EMITT, dört gün boyunca Dünya´nın her yerinde binlerce katılımcı ve ziyaretçiyi ağırladı. Son günlerde adını sıkça duyuran ve coğrafi işareti de Sındırgı Belediyesi´ne verilen Yağcıbedir halıları ziyaretçilerin ve TV kanallarının da gözdesi oldu. Yörük kızın hayalindeki uçan halı Yağcıbedir, yörük kızları tarafından dokundu, hatıra karelerine konu oldu.
Yöresel lezzetlerini de ön plana çıkarmaya hazırlanan Sındırgı Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ve şef gurme Haldun Tüzel´i ağırlamıştı. Ünlü şef ve gurmeler Sındırgı standını ziyaret etmeden geçmedi. İlerleyen günlerde yöresel lezzetlerin, görsel sunumlar ve hikayelerle süslenerek turizme kazandırılacağı belirtildi. Haber Merkezi

  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak