SİT alanın kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı unsurlarca "İzinsiz Kazı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu´na Muhalefet" olaylarına yönelik yapılan istihbaratın ardından, Gönen ilçesi Kalburcu Mahallesi mülki sınırları içerisinde yer alan SİT alanın
Bölge Haberleri
Yayın: 24 Ocak 2019 - Perşembe 19:46
Güncelleme: 24 Ocak 2019 19:46
SİT alanın kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı unsurlarca "İzinsiz Kazı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu´na Muhalefet" olaylarına yönelik yapılan istihbaratın ardından, Gönen ilçesi Kalburcu Mahallesi mülki sınırları içerisinde yer alan SİT alanında izinsiz kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.
Gönen İlçesi Kalburcu Mahallesi´nde bulunan ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan Deliktaş Kalesinde izinsiz kazı yapan B.Ş., H.A. ve A.D. isimli şahıslar 1 adet sondaj makinası, 15 adet birer metrelik sondaj borusu, 1 adet su pompası, 1 adet parmak kamera ve muhtelif kazı malzemeleriyle birlikte suçüstü yakalandılar. İzinsiz kazı yapılan bölgede yapılan incelemede şüpheliler tarafından 5 cm çapında, 12 metre derinliğinde 8 adet delik açıldığı belirlendi. Bu olayla ilgili olarak gözaltına alınan B.Ş., H.A. ve A.D. isimli şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi

  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Zorunlu kış lastiği uygulamasında tarih öne çekildi

2

ERDEKLİ ÇİFTÇİLER TARIM FUARINDA

3

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

4

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

5

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

6

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

7

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü