,
Bugün, 6 Temmuz 2025 Pazar

SİT alanın kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı

SİT alanın kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı unsurlarca "İzinsiz Kazı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu´na Muhalefet" olaylarına yönelik yapılan istihbaratın ardından, Gönen ilçesi Kalburcu Mahallesi mülki sınırları içerisinde yer alan SİT alanın

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı unsurlarca "İzinsiz Kazı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu´na Muhalefet" olaylarına yönelik yapılan istihbaratın ardından, Gönen ilçesi Kalburcu Mahallesi mülki sınırları içerisinde yer alan SİT alanında izinsiz kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.
Gönen İlçesi Kalburcu Mahallesi´nde bulunan ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan Deliktaş Kalesinde izinsiz kazı yapan B.Ş., H.A. ve A.D. isimli şahıslar 1 adet sondaj makinası, 15 adet birer metrelik sondaj borusu, 1 adet su pompası, 1 adet parmak kamera ve muhtelif kazı malzemeleriyle birlikte suçüstü yakalandılar. İzinsiz kazı yapılan bölgede yapılan incelemede şüpheliler tarafından 5 cm çapında, 12 metre derinliğinde 8 adet delik açıldığı belirlendi. Bu olayla ilgili olarak gözaltına alınan B.Ş., H.A. ve A.D. isimli şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Pazar 38.6 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 39.2 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Salı 39.2 ° / 17.5 ° Güneşli