Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ŞMG Lisesi panosunda büyük yanlış Kurucunun ?Saltık? olan soyadı, panoda ?SATILIK? olarak yazılmış!

ŞMG Lisesi panosunda büyük yanlış Kurucunun ?Saltık? olan soyadı, panoda ?SATILIK? olarak yazılmış!

Sanıyorum, iki yıl kadar önceydi. Benim de mezun olduğum Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi´ne, çocukluk arkadaşım Faruk Kayapalı´nın dayısı, liseye ismini veren Kore şehidi Mehmet Günenç için Kore´den gönderilen madalyaları okul yönetimine teslim etmek

Madalyaları teslim ettikten sonra okulun ikinci katının girişinde bulunan, okulun kurucuları panosuna ilişti, gözüm. Kurucular arasında, Cemal Saltık da, fotoğrafıyla birlikte yer alıyordu. Tabii ki şaşırdım! Çünkü, Cemal Bey´in panodaki fotoğrafının altında ?Cemal SATILIK? yazıyordu ve bu tabela orada yıllardan beri dururken, hiçbir müdür ve yönetici, nedense bu yanlışlığın farkına vararak, bu büyük yanlışı düzeltmemişti. O gün, bu yanlışı hâlen okulun müdürlüğünü yürütmekte olan Zerrin Eraydın´a söyleyince sözüm ona şaşırarak, ?Allah Allah, nasıl olur? Hemen düzeltiriz!? dedi ama nerede? Okula bugün uğrayıp, kurucuların panosunun fotoğrafını çektiğimde, aynı ?Cemal Satılık? yazısı karşımda duruyordu. Zerrin Hanım, herhalde çok yoğun işleri arasında, bu yazıyı düzeltmeye fırsat bulamamıştı!
Uluslar, tarihlerine sahip çıkmalı. Okullar da, kurucularının isimlerini doğru yansıtmalı. Bu panonun önünden her gün yüzlerce öğrenci geçiyor, okula her gün onlarca veli ve konuk geliyor.
Ayıp olmuyor mu Zerrin Hanım? Lütfen, panodaki ?Cemal Satılık? yazısını ?Cemal Saltık? yapın. Uyarımın üzerinden iki yıl geçti.
CEMAL SALTIK KİMDİR?
Cemal Saltık, Edincik´in eski nahiye müdürüdür. Bu görevden emekli olduktan sonra Bandırma´ya yerleşen Saltık, zahire ticareti ile uğraşırken, Bandırma´nın sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi adına çeşitli sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlenmiştir. Saltık, ?Çocuk Sarayı? olarak anılan, Atatürk Caddesi üzerindeki Çocuk Esirgeme Kurumu binasının yapımı için kurulan derneğin başkanlığını da yürüterek, bu binanın Bandırma´ya kazandırılmasında önemli pay sahibi olmuştur.
Saltık, Bandırma´nın sevilen ve sayılan kişileri arasında yer almıştır.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli