Tarih: 16.07.2024 22:26

Sokak hayvanları yasasına HAYTAP'tan tepki

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti tarafından hazırlanan sokak hayvanları yasası TBMM'ye geldi. Uzun süredir kamuoyunda tartışma konusu olan maddeler arasında sokak hayvanlarının uyutulması da yer alıyor. 

HAYTAP Erdek Temsilciliği sokak hayvanları yasasına tepki göstererek Erdek Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması düzenledi.

HAYTAP Erdek Sözcüsü Eva Otansev tarafından yapılan basın açıklamasında "Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Erdek temsilcisi olarak öncelikle hepinize federasyonumuz ve sokak canlılarımız adına hoş geldiniz diyorum. 

Bugün burada toplanma amacımız sokağımızda ki tüm canlılarımızın daima yanlarında olacağımız yaşam haklarını koruyup sessiz çığlıklarının sesi olup ve her nefese saygı duyarak ölüm teklifi yasasının geri çekilmesi çağrısıdır.

Özellikle şunu da belirtmek istiyorum biz hiçbir siyasi parti altında toplanmadık mücadelemiz bizlere Yüce Rabbimden emanet edilen canlarımızı yaşamıdır.

Bir çoğumuz barınakların birer ölüm kampı olduğunu biliyoruz, bu yüzden tüm sokak canlarının kısırlaştırılıp küpelenerek tekrar alındıkları yaşam alanlarına geri bırakmaları talebimizdir. 

Bizler büyüklere ve çocuklara zarar gelmesini istemeyiz, ancak hiçbir canlı durup dururken saldırmaz. O yüzden ülkemizde barınak yerine Rehabilitasyon Merkezi kurulması. Ayrıca sosyalleşmiş sokak canlıları için beslenme odakları sağlanırsa çok daha iyi olacağı kanısındayım. Yaşadığımız sürece yaşatmak varken nefes alan hiçbir canlıyı uyutmak sanırım hiçbirimizin vicdanına el vermez. Kısacası yaşam ellerimizle diyerek hepinize katılımlarınız için teşekkürler saygılar iyi ki varsınız." ifadelerine yer verildi.

HAYTAP Temsilciği üyesi Deniz Korkmaz ise yaptığı açıklamada "Bugün burada toplanma amacımız belli. Ötenazi (uyutma) adı altında çıkacak olan katliam yasasına HAYIR demek. Kulağa kan dondurucu geliyor değil mi? Bu resmen soykırım. Hiçbir canlının yaşam hakkı insanın vicdanına ve merhametine emanet edilemez. Hangi hakla ve sıfatla bunu yapacağız. İnsanlığımızı sorguluyoruz ne yazık ki. 21. Yüzyılda bilimin ve ilimin geliştiği şu dönemde Allah'ın yarattığı tek bir canlının tüyünü yaratma gücü var mı? YOK. Peki alma gücünü ve cürretini nereden buluyoruz? Öldürmek çok kolay oysa yaşatmak emek ve sevgi işidir. Yaşatmak için mücadele veriyoruz, mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu katliam yasasına hayır diyoruz.  O halde sokaktayız ve yanlarındayız. Kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat! Unutmayın yaşam ellerinizde" diye konuştu.

Basın açıklamasına Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, HAYTAP, Sivil Toplum ve Siyasi Parti Temsilcileri, muhtarlar ve hayan sever vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasına katılan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, AK Parti’nin sokak hayvanlarını uyutmayı öngören yasa teklifine karşı olduklarını belirterek, Erdek’te bu yıl sonuna kadar sokak hayvanlarının bakım ve tedâvileri için Rehabilitasyon Merkezi yapılacağını söyledi.

Haber: Tuncay Ertan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —