Son Kurşun Anıtı´nda çevre düzenlenmesi sürüyor
Bandırma İlçesi Ayyıldız Tepe´de bulunan Son Kurşun Anıtı geçtiğimiz günlerde belediye tarafından onarılmıştı.
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Eylül 2017 - Cuma 18:29
Güncelleme: 15 Eylül 2017 18:29
Son Kurşun Anıtı´nda çevre düzenlenmesi sürüyor

Bandırma İlçesi Ayyıldız Tepe´de bulunan Son Kurşun Anıtı geçtiğimiz günlerde belediye tarafından onarılmıştı.
Bu kez Son Kurşun Anıtı´nın zemini mermerle yenilendi. Anıtın çevresi ise yeniden düzenlenerek parke taşıyla kaplanacak.
Hasan Tahsin´in ilk kurşunuyla başlayan Kurtuluş Savaşımız, Bandırma Ayyıldız Tepe´de yaşanan çarpışmalarda düşmana sıkılan son kurşunla, zaferle sonuçlanmıştı.
Kurtuluş Savaşımızın son şehitleri olan kahramanlar için, Cumhuriyetimizin 50. yıldönümü nedeniyle bir anıt yapılması gündeme gelmiş ve 1972 yılında Bandırma´da bu konuyla ilgili bir dernek kuruldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Plancılığı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Gündüz Özdeş´e bununla ilgili bir proje hazırlatılmış, projenin ilk bölümü olan çatılmış silahlardan oluşan bu anıt Bandırmalıların katkıları ve Ankara´dan gönderilen yardım ile 1974 yılında tamamlandı. Anıt; 28 metre çaplı daire bir zemin üzerinde 25 metre yüksekliğinde 8 adet çatılmış silah bulunmakta. Çatılmış silahlar; Kurtuluş Savaşı´nda son kurşunların atıldığını, zaferin kazanıldığını, vatanın kurtulduğunu, silahların işinin bittiğini, artık barış zamanı olduğunu simgelemekte.
Anıtın yapım şekli ve bulunduğu yer itibariyle çabuk yıprandığı dile getirilirken, Bandırma´nın Kurtuluş Günü olan 17 Eylül öncesi anıtın bakım ve onarımı yapılmasının ardından çevre düzenlemesinin başlatılması memnuniyetle karşılanıyor.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım