Son Yoğurtçu Celal Dönmez
Bulgaristan´ın Varna kentinden gelen dededen gelme 100 yıllık bir geçmişi olan tarihi yoğurtçu üçüncü kuşak Celal Dönmez (73) ?Bandırma´nın son yoğurtçusuyum? açıklamasında bulundu.
Bölge Haberleri
Yayın: 30 Kasım 2016 - Çarşamba 17:37
Güncelleme: 30 Kasım 2016 17:37
Son Yoğurtçu Celal Dönmez

Bulgaristan´ın Varna kentinden gelen dededen gelme 100 yıllık bir geçmişi olan tarihi yoğurtçu üçüncü kuşak Celal Dönmez (73) ?Bandırma´nın son yoğurtçusuyum? açıklamasında bulundu.
20 yıl öncesine kadar Bandırma´da 30´a yakın yoğurthane olduğunu, ancak geçen zaman içerisinde özellikle ekonomik şartların getirdiği zorluklar nedeniyle bugün sadece kendisinin ayakta kalabildiğine dikkat çeken Celal Dönmez, ünü Bandırma sınırlarını aşan Bandırma yoğurdu nun sektörde önde gelen önemli bir gıda maddesi olduğunu söylüyor.
?Dönce? markasıyla yoğurt piyasasında tanınan önemli gıda maddesi olan yoğurt özellikle İstanbul´a eski yıllarda karavana ve toprak çömlekler içerisinde sevk ediliyordu. Bugün ise İstanbul´daki lokantalara bidonlar içerisinde ayranlık yoğurt olarak satılıyor ve özellikle tercih ediliyor. Peynir bile satmadığını belirten ve ?Yoğurt Kıralı ?olarak da tanınan Celal Dönmez ?Sadece bildiğim işi yapıyorum; yani sadece yoğurt satıyorum. Sağlığım el verdiğince en iyi bildiğim işi yapacağım. Erdek ve Manyas´tan aldığımız sütten günde 3-4 ton işliyoruz. Mevsimine göre inek veya koyun yoğurdu imalatı sırasında en iyi hijyen şartları içerisinde 1.600 kilogramdan 1 kilo yoğurt elde ediliyor. Masraflar ağır, kârlar az olmasına rağmen sürümden kazanıyoruz. Bu sürümü de malın kaliteli olmasına borçluyuz. Kaliteyi müşteri belirler. Bizim reklamımız yok; bukadar tanınmış marka arasında ayakta kalabilmişsek kalitemiz sayesindedir, buna da müşteri karar verir? diyerek sağlığımız için yoğurt yemeye önem verilmesini istiyor.
Haber: Erdem Özcan

Anahtar Kelimeler: Yoğurtçu Celal Dönmez
  • Perşembe 19.4 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 18.4 ° / 11.6 ° false
  • Cumartesi 12.5 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ: BAŞKAN MİRZA’DAN ESNAFA ÇAĞRI

2

Akın: “Balıkesir’imizi hep birlikte sporun merkezi yapacağız”

3

Avşa İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne Teknik İnceleme Ziyareti

4

Başkan Karışık’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyareti

5

DİREKTEKİ TEHLİKE: KAZA “GELİYORUM” DİYOR!

6

CHP Erdek Kadın Kolları’ndan 25 Kasım açıklaması: “Şiddete mecbur değiliz!”

7

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN 25 KASIM’DA ANLAMLI FARKINDALIK