Sosyal yardımlara sıkı gözaltı geliyor
Sosyal desteği istismar edenlere ceza salınacak.
Bölge Haberleri
Yayın: 13 Ocak 2015 - Salı 17:24
Güncelleme: 13 Ocak 2015 17:24
Sosyal yardımlara sıkı gözaltı geliyor

Sosyal desteği istismar edenlere ceza salınacak.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ihtiyacı olan ailelere verilen sosyal yardımlarla ilgili sıkı denetim yapılacağını açıkladı.
Bakan Yılmaz, konunun uzmanlarından oluşturulacak ekiplerin evleri tek tek dolaşarak, sosyal yardımların istismar edilip edilmediğini kontrol edeceğini söyledi. Yılmaz, "Uzman ekipler GPS özelliği bulunan araçlarla her haneyi ziyaret edecek. İnceleme sonucu yardımı istismar eden tespit edilirse yaptırım uygulanacak. Engellilere yapılan yardımın, ailenin diğer fertleri tarafından istismarına kesinlikle izin verilmeyecek" dedi.
Bakan Yılmaz: “5 bin görevli alınacak”
Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “5 bin civarında sosyal hizmet görevlisi istihdam edeceğiz. Ellerine de GPS`i olan elektronik cihazlar verilecek. Böylece uzmanlarımızın sağlıklı denetim yapıp yapmadıkları da izlenmiş olacak. Doğrudan ailelere gidecekler ve aileyi bir bütünlük içerisinde görecekler. Ailedeki yaşlıyı, iş bulamayan genci, okula gidemeyen çocuğu, engelliyi aile ortamında görmüş olacaklar."

  • Pazar 12 ° / 4.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 7.7 ° / -0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 5.5 ° / 0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Balıkesir çiftçisine %100 hibeli damızlık desteği

2

Yeloğlu’ndan Erdek Emniyet Müdürüne ziyaret

3

Mirza ile A’dan Z’ye…

4

BAŞKAN MİRZA, ÇOCUK ATÖLYELERİNDE MİNİKLERLE BULUŞTU

5

Akın, Balıkesir için gençlerle el ele

6

Sahil bandında riskli ağaçlar kaldırıldı, yeni fidanlar dikildi

7

BANDIRMA’DA KAMYON ÇINAR AĞACINI DEVİRDİ