Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sözlüklerden ‘Yorulmak’ Fiilini Kaldırdılar

Sözlüklerden ‘Yorulmak’ Fiilini Kaldırdılar

Geçtiğimiz hafta Kazdağları’nda başlayan yangının ardından İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, bölgeye giderek Valilik Koordinasyon Merkezindeki çalışmaları yakından izledi.

Geçtiğimiz hafta Kazdağları’nda başlayan yangının ardından İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, bölgeye giderek Valilik Koordinasyon Merkezindeki çalışmaları yakından izledi. 
Geçtiğimiz hafta Kaz Dağları’ndaki yangın haberi ile yüreklerimiz dağlandı. 
Kazdağları’ndaki yangın haberini duyar duymaz partisinin Edremit İlçe Teşkilatı ile irtibata geçen İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, bölgeye giderek Valilik Koordinasyon merkezindeki çalışmaları yakından izledikten sonra İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Oğuzhan Civgaz’dan söndürme çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi edindi. 
Yangın söndürme ekiplerine bir nebze olsun destek ve moral olmak ve varsa üzerlerine düşünleri yerine getirebilmek için kurulan koordinasyon merkezlerini, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ali Lapanta, İl ve İlçe Yönetimleri ile ziyaret ettiklerini ve yangının söndürülmesi ile birlikte rahat bir nefes aldıklarını söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural şöyle konuştu: “Vatandaşın dertlerine ortak olmak, sorunlarını dinleyerek çözüm üretebilmek, çözemeyeceklerini, yetkiyi devralacakları güne kadar, kayıt altına almak için Güre Mahallesi sakinleri ile bir araya geldik. Burada ‘Sizden hizmet bekliyoruz, başka bir şeye gerek yok’ diyen esnafın gözlerindeki umut ışığı, yolumuzu aydınlatırken talip olduğumuz görevlerin ağırlığı da bu yolda atacağımız her adımın ne kadar önemli olduğunu bizlere unutturmuyor.” 
Güre Mahallesi’nde bulunan ve 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konakladığı yapıyı gezerken duygulanan Ural ve ekibi, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki o kutsal görevin ve bilincin bayraktarı olmaktan gurur duyduklarını belirterek, İYİ Parti Edremit İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği Aşure Hayrı’na katıldı. 
İYİ Parti heyeti kırsal Köylü Köyü’nü de ziyaret etti. 
Sulama kanallarının ulaştığı son noktada yer aldıkları için mahalle sakinlerinin kendilerini ‘Son Köy’ olarak tanımladıklarını dile getiren Ural, “Son köy, sulama kanallarındaki kayıp kaçaktan ve yeterli su sağlanmadığından dolayı perişan durumdalar ve kırsal mahallenin yakınlarından geçen Üzümcü Çayı’ndaki kirliliği görmeyen göze tanımlamanın bir yolu yok. Elimizdeki tüm imkanlar ile insanımızın sesini duyurmaya çalışacağız ve yetkiyi devraldığımızda da gereğini yapacağız. İdarelerin, insanımızı cezalandıracak uygulamalar üretmek yerine Sayıştay raporları ile tescillenmiş olan savurganlıklarından vazgeçmelerini tavsiye ediyoruz. ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü birilerinin kafasına sokana kadar kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli