Tarih: 16.09.2024 22:59

Spor yazarı Ahmet Çakır’ı kaybettik

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizin tanınmış spor yazarı Ahmet Çakır(72) yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz yıl bir beyin tümörü ameliyatı geçiren Çakır, yaşama tutunamadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu’nun, Çakır’ın vefatıyla ilgili açıklamasında, “Spor yazarı Ahmet Çakır’ı kaybettik. Uzun yıllar mesleğine başarıyla hizmet veren Ahmet Çakır’ın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

Ahmet Çakır’ın cenazesi, 17 Eylül 2024 Salı günü, saat 12.00’de, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin önünde yapılacak törenin ardından öğle namazından sonra Levent’teki Afet Yolal Camisi’nden kaldırılacak.

AHMET ÇAKIR KİMDİR?

1952 yılında, Kastamonu’da doğdu. Marmara Üniversitesi, Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Mesleğe 1979 yılında, TRT İstanbul Radyosu’nda başladı. Günaydın, Hürriyet, Foto Spor, Yeni Yüzyıl ve Yeni Binyıl’da çalıştı.

“Galatasaray Tarihi”, “Fatih’in Aslanları”, “Futbolun Vatanında”, “Taçsız Kral Metin Oktay”, “Benim Adım Balatlı” gibi yayınlanmış kitapları vardı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Başarı Ödülleri’nin de içinde yer aldığı çok sayıda ödülü bulunuyordu. İngilizce biliyordu. Evli ve bir çocuk babasıydı. “Sürekli Basın Kartı” taşıyordu.

BANDIRMA VE ERDEK’E DE GELMİŞTİ

Ahmet Çakır, Bandırma ve Erdek’te de çeşitli etkinliklere konuşmacı olarak katılmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —