Su kaybının maliyeti çok büyük
Su kaybımızın maliyeti yıllık 5 milyar lira olarak açıklandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Eylül 2015 - Cumartesi 16:00
Güncelleme: 05 Eylül 2015 16:00
Su kaybının maliyeti çok büyük

Su kaybımızın maliyeti yıllık 5 milyar lira olarak açıklandı.
Türkiye´de yıllık 2 milyar metreküp su, yani barajdan çıkan suyun % 43´ü henüz musluğa ulaşmadan kaybolup gidiyor. Su kaybının ülke ekonomisine maliyeti yılda 5 milyar lira. İklim değişikliği ve eskiyen altyapılar nedeniyle yaşanan su sıkıntılarına dikkati çekmek, kayıp ve kaçak su konusunda çözüm üretmek amacıyla 28-29 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul´da Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu düzenlenecek.
Nüfus ve gelir düzeyinin yükselmesiyle birlikte her geçen gün suya olan talep artıyor. Ancak su kayıp ve kaçakları nedeniyle suyumuzun % 43´ünü daha görmeden kaybediyoruz. Gerek eskiyen altyapılardan gerekse iklim değişikliğinden kaynaklanan su kayıp ve kaçakları, su tüketiminin en yoğun olduğu Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 2 katına çıkıyor.
Su kayıplarını % 10 seviyelerine getirmeliyiz
Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Başkanı Yasin Torun, Türkiye´deki su kaybının vehametine işaret ederek, şöyle konuştu: Gelişmiş ülkelerde su kayıp oranları % 10 ila 20 arasında. İstanbul´da 28-29 Eylül tarihlerinde düzenleyeceğimiz Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu´nda, Türkiye´de su kayıp ve kaçakları ile nasıl mücadele edileceğini ve ülkemizdeki kayıp ve kaçaklarını gelişmiş ülkeler seviyesine nasıl getireceğimizi tartışacağız.?
İçme Suyu ve Dağıtım Sitemlerinde su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği´ndeki değişiklikten bahseden Torun, belediyeler ve su kanalizasyon idarelerinin mevcut kayıp ve kaçak oranlarını 5+4 yıl içinde % 25 seviyesine çekmek durumunda kalacaklarını açıkladı.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: kaybının maliyeti büyük
  • Pazar 22 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

ERDEK’TE 300 TOKİ KONUTUNUN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2

Genel Kurulda basının desteklenmesine yönelik düzenlemeler

3

ERDEK’TE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

4

Balıkesir’de yapılacak 7 bin 548 konutun kurası çekildi

5

Cumhuriyet Meydanı’nda Dikkat Çeken Görüntü: Polis Ekipleri Müdahale Etti

6

Bandırma’da atla terapi

7

BİK Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren’den Yeni Erdek’e Ziyaret