Tarih: 02.01.2013 00:00

Suriyeden kaçak ve ucuz zeytinyağı getiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, TARİŞ Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, Suriye`den kaçak ve ucuz zeytinyağı getirildiğine dikkat çekti.
CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, katıldığı TARİŞ Genel Kurulunda söz alıp, ekonomi ve zeytincilik konularıyla ilgili görüşlerini paylaştı.
CHP Milletvekili Gümüş, konuşmasının başında, ülke ekonomisini yakından ilgilendiren 2013 yılı bütçesi hakkında kısa bir değerlendirme yaptı.
2013 Bütçesinin TBMM Genel Kurulu`ndan yeni geçtiğini hatırlatan Gümüş, "Ama ne yazık ki Sayıştay raporlarının eksikliği Bütçenin meşruluğuna gölge düşürmüştür. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olduğum için öncelikle bu konuyla girmek istedim" dedi.
Ekonominin iyi gittiğine dair, sürekli olarak toplumda basın yayın yoluyla kanaat oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren CHP Milletvekili Gümüş, Yılbaşında % 4 - 5`lerde hedeflenen ekonomik büyümenin yılsonu itibarıyla % 3 civarında gerçekleşebilmesi dahi zor gözükmektedir. Ülkemizde yaşanan büyüme yıllardır dış borca dayanan bir büyümedir ifadelerini kullandı.
Gümüş: "Tarım bitirildi, hayvancılık acı çekiyor sıra zeytine gelmemeli"
Gümüş`ün, genel kuruldaki konuşmasından önemli notlar:
"Bölgemizde pamuk, pancar, tütün üretimi bitirilmiştir. Türk tütünü ise bitmek üzeredir. Pamuğu Yunanistan`ın taşlı tarlalarından alıyoruz; Oysaki Yunanistan bizim ovalarımıza methiye düzer "Altın Postun Ülkesi" derdi.
Pancar şekeri kanserojen etkili mısır kimyasalları ile ikame edilir olmuştur. Pancar işleyen şeker fabrikaları birer birer kapanmaya, satılmaya başlamıştır.
Gümüş: "Suriye`den ucuz-kaçak zeytinyağı geliyor"
Şimdi fındık ithal edilmeye başlamıştır. Dikkat edelim sırayı zeytine getirmek isteyeceklerdir. Şimdiden Suriye`den ucuz - kaçak zeytinyağı gelmeye başlamıştır bile... Zeytin diğer ürünlerde olduğu gibi hükümetin politikasının içindedir. Zeytin ekimi artırılmış, ancak fiyatlar düşürülmüştür. Bu nasıl bir politikadır?
6 yıldan bu yana artmayan zeytin fiyatları bu yıllarda düşmeye başlamıştır. Gübre % 70, Masraf % 90, işçilik % 50 artmıştır.
Tariş`in zeytincilikte payı sadece % 10 iken yük Tariş`e bindirilmeye çalışılmaktadır. Bu boşuna bir çaba ve iddiadır. Üretici bilmektedir: % 90`lık bir hacim Tariş dışında meydana gelmektedir. Tariş yatırımlarını yapmış bir üretici kooperatifidir. Biz buradan hükümete sesleniyoruz: "Bırakın Tariş`i, siz üreticiyi Avrupa`da yedi misli teşvik gören zeytincilik karşısında ezdirmeyin. Siz makine teşviğini yükseltin; zeytincilik modern olsun, verimli olsun. Gübre fiyatlarını kontrol edin, Suriye`den kaçak giren zeytinyağını engelleyin.
Biz diyoruz ki ellerinizi zeytincinin Tariş`ine uzatmayınız, Biz fındıkta olduğu gibi ithal zeytin istemiyoruz! Vatandaşa sahip çıkınız, üreticiyi destekleyiniz."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —