Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tahsin Bozoğlu’nun kitabı yayınlandı

Tahsin Bozoğlu’nun  kitabı yayınlandı

Susurluk ilçesinin efsane belediye başkanlarından olup, 7 yıl önce vefat eden Tahsin Bozoğlu için kızı tarafından bir kitap yayınlandı.

Susurluk ilçesinin efsane belediye başkanlarından olup, 7 yıl önce vefat eden Tahsin Bozoğlu için kızı tarafından bir kitap yayınlandı.
Bozoğlu’nun kızı Ayşen Bozoğlu Kent, babasının yaşam öyküsünü “Babam Tahsin Bozoğlu, Susurluk ve Biz” ismiyle yayınladığı, “Eyobi Yayınları”ndan çıkan kitapla ölümsüzleştirdi.
BOZOĞLU KİMDİR
Tahsin Bozoğlu, 1989-1994 yılları arasında SHP’den, 2009-2014 yılları arasında ise CHP’den Susurluk Belediye Başkanlığını üstlendi. Bu görev süreleri içinde Belediye Başkanlığı kapısını söküp atarak vatandaşlarla doğrudan buluşan Bozoğlu, makam aracını hiç kullanmadığı gibi devletin yurt içi ve yurt dışına tahsis ettiği gezi bütçelerinin tamamını öğrencilere burs olarak verdi.
Susurluk Parkı’na yeni bir düzenleme getiren Bozoğlu, halkın içinde olmaya özen gösterirken, gençlerle birlikte tiyatro oyunlarında rol aldı.
Hiçbir toplantıda ve özel yaşamında kravat takmaması ile tanınıp, ilçede çok sevilen bir belediye başkanı olan Tahsin Bozoğlu, 2015 yılında geçirdiği bir beyin kanamasının ardından kaldırıldığı Balıkesir Devlet Hastanesi’nde, 62 yaşında yaşama veda etti.
İSMİ YAŞATILDI
31 Mart 2019 tarihinde, “Millet İttifakı” adayı olarak girdiği seçimi kazanarak, İYİ Parti’den Susurluk Belediye Başkanı seçilen Nurettin Güney’in başkanlığındaki Susurluk Belediye Meclisi, Bozoğlu’na vefa göstererek, ismini onun yaptırdığı havuz, düğün salonu, spor aktivite merkezi ve kafeteryadan oluşan spor merkezine verdi. Böylece Bozoğlu’na vefa gösterildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Tahsin Bozoğlu’ kitabı yayınlandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı