Tarihi Kadı Camii restore çalışmalarında sona yaklaşıldı
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, restore çalışmalarına belediye olarak teknik destek vererek katıldıkları ?Altınova Kadı Cami Koruma ve Çevre Düzenlemesi´ projesinde sona yaklaşıldığını söyledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Ekim 2020 - Perşembe 18:27
Güncelleme: 01 Ekim 2020 18:27
Tarihi Kadı Camii restore çalışmalarında sona yaklaşıldı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, restore çalışmalarına belediye olarak teknik destek vererek katıldıkları ?Altınova Kadı Cami Koruma ve Çevre Düzenlemesi´ projesinde sona yaklaşıldığını söyledi.
Restorasyon ile ilgili projeye çok geniş bir katılımla maddi katkı sağlandığını hatırlatan Başkan Ergin çalışmaların Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle takip edildiğini ifade etti.
Restorasyon çalışmalarında son durumu yerinde görmek amacıyla Kadı Camii´nde incelemelerde bulunan Başkan Ergin, caminin değerli bir mimari eser olarak gelecek kuşaklara emanet edileceğini belirtti.
Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan öncülüğünde, GMKA desteğiyle caminin yeniden ayağa kaldırıldığını ifade eden Başkan Ergin, ?Geçmiş yıllarda camii minaresinden geniş çapta çatlakların olduğu belirlenmiş ve belirlenen çatlakların fotoğrafları çekilerek gerekli girişimlerde bulunulmuştu. Restorasyon, restitüsyon projelerinin kuruldan onay almasının ardından çalışmalara zaman kaybedilmeden başlanmıştı.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Perşembe 13.2 ° / 0.5 ° Güneşli
  • Cuma 14 ° / 2.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 15.6 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

ERDEK’TE İFTAR ÇADIRI RAMAZAN’IN İLK GÜNÜNDE KAPILARINI AÇTI

2

RAMAZAN’IN İLK GÜNÜNDE SICAK PİDE KUYRUĞU

3

RAMAZAN GELDİ HERGÜN 200 PİDE

4

Mırız: “Ramazan ayı kalplerin bir olduğu en kıymetli zamandır”

5

GÜÇLÜ YARINLAR İÇİN AYNI SOFRADA BULUŞTULAR

6

Ayvalık'ta 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon; silah ve uyuşturucu ele geçirildi

7

Başkan Karışık'tan Ramazan Ayı mesajı