Tarihi çınara sahip çıkılması isteniyor
Kızıksa Beldesi girişinde 1000 yaşında olduğu tahmin edilen tarihi çınarın ilgi beklediği kaydedildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 11 Ekim 2012 - Perşembe 12:00
Güncelleme: 11 Ekim 2012 12:00
Tarihi çınara sahip çıkılması isteniyor
Kızıksa Beldesi girişinde 1000 yaşında olduğu tahmin edilen tarihi çınarın ilgi beklediği kaydedildi.
Manyas`ın Kızıksa Beldesi girişinde mezarlıkta bulunan ve net olarak yaşı belirlenemeyen ancak 1000 yaşından az olmadığı belirtilen tarihi çınar ağacı ilgi bekliyor.
4,6 metre çapı ile bin yıldan beri çetin doğa şartlarına karşın tüm ihtişamı ile ayakta duran tarihi çınar ağacı Kültür Bakanlığı tarafından da tescil edilmişti.
Balıkesir`in eski bugünün ise Batman Valiliği görevini yürüten Yılmaz Arslan, bölgeye yaptığı ziyarette tarihi çınar ağacını görmüş ardından ağacın çevresinin düzenlenmesini Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki`den isteyip ve bu konuda valilik olarak gereken yardımın yapılacağı sözünü vermişti.
Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki, bugüne kadar bu konuda her hangi bir gelişme olmadığını çınar ağacını kendi olanakları ile korumaya çalıştıklarını söyledi.
Başkan Zeki "Tarihi doğal mirasımız olan çınar ağacımız rivayete göre buraya Büyük İskender tarafından dikilmiş ve geçen zaman içinde yıldırım düşmeleri sonucu ağacın gövde kısmı ve bazı dallarında yanmalar oluşmuş. Biz dar olanaklarımız ile çevresinde ufak çaplı bir düzenleme yaptık. Ancak bir plaket çakılıp ve çevresinin daha modern bir şekilde düzenlenip ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere daha güzel bir görünüm sunmayı arzuluyoruz." dedi.
Süleyman Özaydın
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 33.1 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 36 ° / 17.5 ° Güneşli
1

BANÜ’de yurt kapasiteleri açıklandı

2

Tıp Fakültesi Dekanı Cengiz, istifa ederek üniversiteden ayrıldı

3

Büyükşehir’in Mobil KETEM Tırı Gönen’de

4

Başkan Mirza’dan Şantiye Ziyareti:

5

BANÜ’de yurt kapasiteleri açıklandı

6

Tıp Fakültesi Dekanı Cengiz, istifa ederek üniversiteden ayrıldı

7

BAŞKAN MİRZA’DAN ŞANTİYE ZİYARETİ: “HALKIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK İÇİN KARARLILIKLA ÇALIŞIYORUZ”