Tarih: 22.01.2016 18:51

Tarım paneline büyük ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Rotary Kulübü tarafından altıncısı düzenlenen ?tarım paneli? büyük ilgi gördü.
Bandırma Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleşip, moderatörlüğünü Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metehan Yılgör´ün yaptığı panele konuşmacı olarak Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Arıoğlu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü´nden Dr. Sami Süzer katıldılar.
Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Ziraat Odası, Bandırma 827 Sayılı Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Bandırma Muhtarlar Derneği, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Bandırma Kırmızı Et Üreticiler Birliği´nin de destek verdiği panelden önce açış konuşmasını Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Ali Ozar yaptı. Ozar, soya fasulyesi, buğday ve kanola gibi üç farklı ürünün avantajlarını açıklamak adına düzenledikleri panelin, Rotary Kulübü´nün ekonomik ve kırsal kalkınma alanına destek programına girdiğini belirtti.
Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin de konuşmasında, daha verimli ürünler almak için üretimin bilinçli yapılması gerektiğini vurgularken, şunları söyledi:
?Bandırma Ticaret Borsası olarak üreticilerimize her çeşit desteği veriyoruz. Bugün, Borsamız, işlem hacmi açısından ülkemizdeki 113 borsa arasında ilk 10´un içindeyse, bu konuda üreticilerimizin katkıları çok fazladır. Daha verimli ürün alabilmek için üreticilerimizin, kendilerini geliştirip, sürekli yenilemeleri büyük önem taşımaktadır. Bunu yaparlarsa hem kendileri, hem de ülkemiz kazanır.?
Çevre kirliliğine neden olan sanayiden yana olmadıklarının altını çizen Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:
?Çevre, olmazsa olmazımızdır. Tabii k,i öncelikle tarım olmak üzere üretim ve sanayiden yanayız. İşte son olarak, Şirinçavuş´a kurulmak istenen termik santrale karşı çıktık. Neyse ki, Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) raporu, termik santrale izin vermedi. Ancak bu bölgede 48 bin dönümlük sanayi alanı var. Yani, bu bölgede sanayileşmek için yeni talepler gelebilir. Çevre ve insan sağlığı konusunda çok duyarlı olmalıyız.?
Ardından, Bandırma Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Sefa Uyar, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez ve Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Bandırma Şube Başkanı Ahmet Çömez´in de izlediği panele geçildi. Panelistler, soya fasulyesi, buğday ve kanola ürünleri hakkında salonu dolduran üreticileri bilgilendirdiler.
Haber : Önder Balıkçı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —