Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ışıldıyor

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ışıldıyor

Erdek Meclisi, organik bahçe satış toprağı fiyatını belirledi

Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen "Zenginleştirilmiş organik bahçe toprağı satış fiyatının belirlenmesi ve gelirler tarifesine eklenmesi" konusu Erdek Belediye Meclisi´nin olağanüstü toplantısında görüşüldü.
Meclis, konuyla ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu´ndan gelen, "Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´nün dilekçesi incelenerek, 2020 yılı gelirler tarifesinin, zenginleştirilmiş organik bahçe toprağı satış fiyatının belirlenmesi ve gelirler tarifesine eklenmesi hususunda fiyat listesi, kilogram fiyatı 3 lira, 1 ton ve üzeri alımlarda ise 2 lira olarak belirlenmesi komisyonumuzca oybirliğiyle kabul edilmiştir" görüşü doğrultusunda fiyatları oybirliğiyle kabul etti.
Erdek Belediyesi´ne bağlı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Erdek´e bağlı Çeltikçi Mahallesi´nde 20 Ağustos 2017´de faaliyete geçirilen solucan gübresi üretim tesislerinde üretilen gübre, kalitesiyle dikkati çekiyor.
Tarımsal Hizmetler Müdürü Kamil Çaağlar Ergin, kırmızı Kaliforniya solucanları tarafından üretilen solucanlarla ilgili şu bilgiyi verdi:
"Solucanlarımıza sadece hayvan gübresi ve çay posası vermenin dışında onları kahve telvesi, yumurta kabuğu ve odun talaşıyla da besleyerek gübrenin karbon oranını da artırıyoruz. Böylece de mevcut diğer gübrelere göre iki kat daha kaliteli gübre üretiyoruz."
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli