Tartı aletleri denetlendi
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, Çarşamba günleri kurulan halk pazarında ölçü ve ayar denetimi başlattı.
Bölge Haberleri
Yayın: 16 Kasım 2016 - Çarşamba 05:55
Güncelleme: 16 Kasım 2016 05:55
Tartı aletleri denetlendi

Terazilerde hatalı ve hileli kullanımı engellemek, mühürlerin sağlamlığını tespit etmek için yapılan denetimde sorumluluklarını yerine getirmeyenlere cezai işlem uygulanıyor.
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne bağlı ölçü ve ayar memuru, pazar yerlerindeki esnafın periyodik muayenelerini yapıp yapmadığına ilişkin terazileri ve mühürleri kontrol ederken, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince ayarı bozulan hatalı tartı kullanımının önüne geçebilmek için sıklaştırılan denetimlerde cihazların damga mühürleri de kontrol edilerek esnaf uyarılıyor.
Yetkililer, aynı zamanda yasa gereği muayene ve damgalamanın yapılabilmesi için Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne müracaat etmeleri gerektiğini belirtirken, uyarılar dikkate alınmadığı takdirde cezai işlem uygulanacağı hatırlatmasında bulunuyor.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Tartı aletleri denetlendi
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı