Tarih: 18.06.2024 18:09

Tatilciler Erdek'e akın etti

Facebook Twitter Linked-in

Güney Marmara'nın incisi Erdek'te bayram tatilinde sahiller doldu. Plajlarda ve konaklama tesislerinde yer kalmadı, 35 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle tatilciler, bol bol denize girdi, su sporları yaptı, güneşlendi.

Kurban Bayramı nedeniyle çeşitli il ve ilçelerden Erdek'e akın akın gelen tatilciler, soluğu sahillerde aldı. 

Erdek İlçesinin de yer aldığı Kapıdağ Yarımadası, temiz koyları, kumsalları ve doğasıyla tatilde turistlerden yoğun ilgi gördü. İlçede otel ve pansiyonlarda doluluk oranı % 100´e ulaştı.
Sıcak havanın da etkisiyle tatilciler, arefe gününden itibaren Erdek İlçesindeki Çuğra-Kanava ve Kastri Bölgesi plajları, Ocaklar Mahallesi, Narlı Mahallesi, İlhan Mahallesi (Büyükova-Küçükova plajları), Doğanlar Mahallesi, Turan Mahallesi, Ormanlı Mahallesi plajları ile Tatlısu, Aşağıyapıcı ve Karşıyaka Mahallelerindeki plajları doldurdu.
Erdek´te ikinci konutu bulunanların yanı sıra Bursa, İstanbul ile diğer kentlerden gelen misafirleri ağırladıklarını belirten turizmciler, vatandaşların bayram tatilinde Kapıdağ Yarımadası´nın güzelliklerini keşfetme imkanı bulduklarını dile getirdi.
Kurban Bayramı boyunca ilçenin en kalabalık dönemlerinden birini yaşadığını ifade eden turizmciler "Vatandaşlar denize girip eğlenceli dakikalar geçiriyor. Bu ilgiden tüm ilçe halkı olarak mutluyuz." diye konuştu.

Diğer yandan yoğunluk nedeniyle ilçe girişinde ve merkezde uzun araç kuyrukları oluştu.

Haber: Tuncay Ertan

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —