Tatlısu ile Kirazlı Manastırı arası Eko Turizm Rotası olarak hazırlanacak
Tatlısu ile Kirazlı Manastırını birbirine bağlayan yürüyüş yolu Eko Turizm Rotası olarak hazırlanacak.
Erdek Haber
Yayın: 17 Kasım 2022 - Perşembe 08:59
Güncelleme: 17 Kasım 2022 09:34
Tatlısu ile Kirazlı Manastırı arası Eko Turizm Rotası olarak hazırlanacak

Tatlısu ile Kirazlı Manastırını birbirine bağlayan yürüyüş yolu Eko Turizm Rotası olarak hazırlanacak. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında ‘Doğal Alanlar Çalışması’nın görüşüldüğü toplantıda, Erdek İlçesi’ne bağlı Tatlısu kırsal Mahallesi’nden başlayıp Yukarı Yapıcı kırsal Mahallesi sınırları içinde yer alan Kirazlı Manastırı’nda sonlanacak yürüyüş hattında Eko Turizm Rotası oluşturulması kararı alındı. 
Marka Şehir Balıkesir’in turizm alanları, tabiat parkları, milli parklar, mesire yerleri gibi bütün doğal alanların sayısının arttırılması ve iyileştirilmesine yönelik Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yaklaşık 1 yıldır yürütülen ‘Doğal Alanlar Çalışması’ kapsamındaki faaliyetler değerlendirildi.  
Koca Seyit Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda çalışmanın başladığı günden bu yana yapılan ve önümüzdeki süreçte planlanan faaliyetler ele alındı. 
Toplantıda çalışmanın paydaşı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen faaliyetlerle ilgili sunumlar yapıldı.  
İlimizde bulunan 19 mesire alanının statülerinin iyileştirilmesinin yanı sıra yeni mesire alanları oluşturulması çalışması kapsamında belirlenen 14 alandaki gelişmelerle ilgili bilgiler verildi.                                           
Ayrıca; doğal yaşam parkı ve yürüyüş yolları gibi projelerin hazırlandığı Marmara, Edremit ve Ayvalık İlçelerindeki çalışmalar, Erdek İlçesi’ne bağlı Tatlısu kırsal Mahallesi’nden başlayıp Yukarı Yapıcı kırsal Mahallesi’nde yer alan Kirazlı Manastırı’nda sonlanan Eko Turizm Rotası’nın oluşturulmasının yanı sıra Kuş Cenneti Milli Parkı çevresinde gölün etrafını kapsayacak şekildeki çalışmalar da toplantı gündeminde yer aldı. 
Toplantıda, doğal alanların geliştirilmesine yönelik yapılan ve planlanan çalışmalar konusunda bilgi alan Vali Şıldak ‘Doğal Alanlar Çalışması’ ile vatandaşlarımızın şehir stresinden uzaklaşabileceği doğal alanların arttırılmasının şehir imajı ve kimliği için önemli olduğunu vurguladı. 
Haber : Tuncay Ertan

  • Pazar 33.7 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
1

Polisin dikkati uyuşturucuya geçit vermedi!

2

Erdek’te fırtına hayatı olumsuz etkiledi

3

Erdek’te uyuşturucu operasyonu: 4 Gözaltı

4

Erdek'te şiddetli rüzgar: Terastan caddeye su deposu düştü!

5

Erdek’te yaz Kur’an Kursları coşkulu bir programla sona erdi

6

Erdek'te silahlı yaralama olayının şüphelisi yakalandı

7

Erdek Su Ürünleri Kooperatifi’nde yeni dönem