Tatlısu muhtarlığı hizmet çabası içinde

Tatlısu muhtarlığı hizmet çabası içinde

Erdek’e bağlı Tatlısu Mahallesi Muhtarı Ersin Kaşmer, göreve geldiği günden beri başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Erdek’e bağlı Tatlısu Mahallesi Muhtarı Ersin Kaşmer, göreve geldiği günden beri başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

31 Mart’ta yapılıp, 4 muhtar adayının yarıştığı seçimde göreve seçilen Kaşmer, çeşitli konular hakkında bilgi verdi. Mahallenin kışın 2-3 bin dolayında olan nüfusunun yazın 10 bini bulduğuna dikkati çeken Muhtar Kaşmer, sorunları hakkında şunları söyledi:

“Mahallemizin en önemli sorunlarının başında su sıkıntısı geliyor. Su şebekemiz yetersiz kalıyor. Su sıkıntımızın giderilmesi için bölgemizde yarım kalan baraj çalışması bitirilmeli, yeni artezyen kuyuları açılmalı ve mahallemizin alt yapısının tamamlanması gerekiyor. Arazi yollarımız çok bozuk. Bu hizmetlerin yapılması için Erdek Belediyesi’nin de desteği gerekli ama onların bütçeleri de yetersiz. Durumu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a da anlattım. Yardımcı olacağını söyledi.”

ÇEŞMEMİZDEN SU SATMIYORUZ, BAĞIŞ ALIYORUZ

Mahallelerinde bulunan ve Kapıdağ’dan gelen tatlı su çeşmesinden muhtarlık olarak vatandaşa su satmadıklarına, ancak mahalleleri için kurulan dernek için bağış aldıklarına dikkati çeken Kaşmer, şöyle konuştu:

“Bu çeşme Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ’ye ait. Elbette ki, BASKİ’yle anlaşma yapmadan zaten suyu satamayız. Bizim uygulamamız şöyle: Mahallemiz adına kurulan dernek için bağış makbuzu kesiyoruz. İsteyen vatandaş, istediği kadar bağış yapıyor, istemeyen ise yapmıyor. Zaten bu uygulama olmasa, bu çeşmeye Kapıdağ’dan gelen su da yetmez.”

Tatlısu Mahallesi sahilinin 8 kilometre dolayında bulunduğuna dikkati çeken Muhtar Ersin Kaşmer, şunları aktardı:

“Mahallemizin sınırları Beyaz Evler’den, Tanaşa’ya kadar ulaşıyor. Bu kadar geniş bir alanın sorunları elbette ki çok. Biz, bu sorunların çözümüne katkı sağlamak için derneğimizin kısıtlı bütçesiyle de elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde, mahallemiz sakinlerinin katılımıyla İMECE usulüyle mahallemizde temizlik yaptık. Ayrıca 8 beton araba yolunu mahalleye kazandırdık. Kendi arabamla da bu çalışmalara katkı sağladım.”

KOOPERATİF KURACAĞIZ

Mahallelerinde bulunan, ancak birkaç yıl boşta kalan sahildeki çay bahçelerinin işletmesinin “Karşıyaka Su Ürünleri Kooperatifi”ne verildiğine işaret eden Kaşmer, şöyle konuştu:

“Bu çay bahçeleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında yer alıyor. Mahallemizde Su Ürünleri Kooperatifi bulunmadığı için Karşıyaka Su

Ürünleri Kooperatifi’ne verildi. Şimdi biz de mahallemizde bu kooperatifi kurmak için girişimlerimizi başlattık. Bu kooperatifi kurduktan sonra çay bahçelerinin işletmesini de biz almak istiyoruz.”

KEŞKE KÖY KALSAYDIK!

Balıkesir’in Büyükşehir olmasının yararını bugüne kadar hiç görmediklerine işaret eden Kaşmer, şu değerlendirmede bulundu:

“2014 yılında Büyükşehir olmadan önce köy statüsündeydik. Keşke köy olarak kalsaydık! Çünkü köy statüsündeyken kendi bütçemiz vardı. Yazlıkçı vatandaşlarımızdan da köy muhtarlık bütçesine yardım alıyorduk. Büyükşehir olunca bütçemiz de kalmadı. Mahallemizde yaşayan vatandaşlar, bizden sürekli hizmet bekliyor ama imkânlarımız çok kısıtlı. Buna rağmen hizmet için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın büyük bölümünün de bizden memnun olduklarını söylemeleri çalışma şevkimizi artırıyor.”

MUHTAR AZALARI

Muhtarlığını Ersin Kaşmer’in yaptığı Tatlısu Mahallesinin muhtarlık azaları ise şu isimlerden oluşuyor:

Beyali Ocak, Ümit Abıdık, Şerif Doğan, Salih Balaban, Yiğit Vural, Nasuh Cambazoğlu, Keziban Yılmaz, Ömer Çobanoğlu

Muhtar Kaşmer, muhtarlık azaları ile uyum içinde görev yaptıklarını sözlerine ekledi.

ÖNDER BALIKÇI