Tavuk yumurtası üretimi 1,3 milyar adet olarak gerçekleşti
Tavuk yumurtası üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre % 0,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre % 9,8 azaldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Ekim 2015 - Pazar 01:08
Güncelleme: 18 Ekim 2015 01:08
Tavuk yumurtası üretimi 1,3 milyar adet olarak gerçekleşti

Tavuk yumurtası üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre % 0,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre % 9,8 azaldı.
Kesilen tavuk sayısı 93 milyon adet, kesilen hindi sayısı ise 443 bin adet oldu. Kesilen tavuk sayısı Ağustos ayında bir önceki aya göre % 5,1, bir önceki yılın aynı ayına göre % 7,6 azaldı. Ağustos ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre % 1,7 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre % 8 azaldı.
Tavuk eti üretimi 155 bin 390 ton, hindi eti üretimi ise 4 bin 803 ton olarak gerçekleşti.
Tavuk eti üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre % 7,4, bir önceki yılın aynı ayına göre % 8,2 azaldı. Ağustos ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre % 5, bir önceki yılın aynı ayına göre % 7 arttı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre % 3 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre % 8,3 azaldı.
Haber Merkezi

  • Pazar 34.8 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 36 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Salı 36.2 ° / 19.8 ° Güneşli
1

Ahmet Akın sözünü tuttu: Ayvalık-Midilli seferleri başladı

2

BANVİT’ten BTB’ya ziyaret

3

Büyükşehir’in Mobil KETEM Tırı Gönen’de

4

BANÜ’de yurt kapasiteleri açıklandı

5

Tıp Fakültesi Dekanı Cengiz, istifa ederek üniversiteden ayrıldı

6

BAŞKAN MİRZA’DAN ŞANTİYE ZİYARETİ: “HALKIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK İÇİN KARARLILIKLA ÇALIŞIYORUZ”

7

Erdek CHP'de Seçim Takvimi Başladı