Tavuk yumurtası üretimi 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti
Tavuk yumurtası üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre %1,9 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 arttı.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Kasım 2018 - Çarşamba 16:45
Güncelleme: 21 Kasım 2018 16:45
Tavuk yumurtası üretimi 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti

Tavuk yumurtası üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre %1,9 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 arttı.
Kesilen tavuk sayısı 94 milyon, kesilen hindi sayısı ise 557 bin
Kesilen tavuk sayısı Eylül ayında bir önceki aya göre % 1,7, bir önceki yılın aynı ayına göre % 7,4 arttı. Eylül ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre % 5,1, bir önceki yılın aynı ayına göre % 30,7 arttı.
Tavuk eti üretimi 165.953 ton, hindi eti üretimi ise 5.892 ton olarak gerçekleşti
Tavuk eti üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre % 2,4, bir önceki yılın aynı ayına göre % 7,1 arttı. Eylül ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre % 8,2, bir önceki yılın aynı ayına göre % 30,5 arttı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre % 4,7 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre % 3,7 arttı.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

2

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?

3

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

4

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

5

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

6

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

7

BANÜ’den huzurevinde etkinlik