Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TED Bandırma Koleji’ne merhaba!

TED Bandırma Koleji’ne merhaba!

Türkiye Eğitim Derneği(TED) Bandırma Koleji, görkemli bir törenle açıldı.

Türkiye Eğitim Derneği(TED) Bandırma Koleji, görkemli bir törenle açıldı.

Açılış törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Daşdan, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, TED’in Bandırma Koleji’nin kurulmasını sağlayan iş adamı Murat Ercili, diğer konuklar ve öğretmenler katıldı.

Törende ilk konuşmayı TED mezunlarından Özge Irmak yaptı. Ardından TED Bursa Şube Başkanı Orhan Bektaş konuştu.

TED Bandırma Koleji Kurucu Temsilcisi Ayben Ercili Tuksal, konuşmasında, “İddialıyız, inançlıyız, kararlıyız” dedi.

TED GENEL BAŞKANI KÜRSÜDE

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED’in, 95 yıl önce Atatürk’ün talimatıyla kurulduğunu belirterek, bugüne kadar ailelerinin ekonomik durumları iyi olmayan 4 bin dolayında çocuğa da parasız eğitim-öğretim verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bizde eğitim-öğretim gören çocukların yüzde 35-40’ı, tıp fakültesini kazanıyor. Değerlerine bağlı, ilkeleriyle donatılmış bireyler yetiştiriyoruz. Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşuyuz. Tüm çocuklara dokunmaya çalışıyoruz. Artık günümüzde savaşlar silah ile değil, beyin ile yapılıyor. Ülkemizin de eğitimde öncelikle sisteme ihtiyacı var. Güçlü Türkiye’nin, nitelikli eğitimle gerçekleşeceğine inanıyoruz.”

BAŞKAN TOSUN KONUŞUYOR

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma’nın, Güney Marmara’nın incisi olup, nüfusunun 165 binler dolayında bulunduğunu vurgulayarak, “Bu okulu Bandırma’ya kazandıran Ercili ailesine teşekkür ediyorum. Bandırma Belediyesi olarak eğitim-öğretimin her zaman yanında ve destekçisiyiz” dedi.

KAYMAKAM AKSAKAL KÜRSÜDE

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, insana yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını belirterek, Ercili ailesine teşekkür ederek, “Sayın Valimizin himayelerinde Bandırma’daki çocuklarımızın eğitim ve kültür kalitelerini yükseltmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

YÜCEL YILMAZ KONUŞUYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, TED Bandırma Koleji’ni Bandırma’ya kazandıran Murat Ercili’ye teşekkür ederek, “Bu güzel okulda okumak bir ayrıcalıktır” dedi.

VALİ ŞILDAK’IN KONUŞMASI

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da markalaşmanın önemine dikkati çekerek şunları söyledi:

“Markalar ve değerler tartışılmaz. Bu bağlamda TED de eğitimde çok önemli bir markadır. Yenilikçi ve farklı anlayışlarla kaliteli bir eğitim-öğretim vermektedir. TED Bandırma Koleji’nin, eğitim-öğretimde boşluğu dolduracağına inanıyorum. TED Balıkesir Koleji’nin de önümüzdeki dönemde açılacağını belirtiyorum.”

TED Bandırma Koleji’nin tanıtım videolarının da izletildiği program, pasta ve ardından açılış kurdelesinin kesimiyle sona erdi.

Daha sonra konuklara okul gezdirildi.

1928 yılında kurulup, 94’üncü yılını kutlayan TED’in Bandırma’daki kolejinin 41. okulu olduğu açıklandı.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Koleji’ merhaba!
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli