“Tekirdağ 59” denizde
“Balıkesir 10”dan sonra, “Tekirdağ 59” dün düzenlenen törenle denize indi.
Erdek Haber
Yayın: 16 Kasım 2021 - Salı 15:42
Güncelleme: 16 Kasım 2021 15:42
“Tekirdağ 59” denizde

S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetim kurulu tarafından Yalova Türkoğlu tersanesinde inşa ettirilen ve 60 Milyon liraya mal olan Türkiye'nin ikinci büyük Ro-Ro yolcu gemisi denize indirildi.            
8 gemi ile Erdek, Avşa-Marmara- Tekirdağ hattı Ro-Ro taşımacılığını üstlenen "S.S. Erdek Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi", Yalova Türkoğlu tersanesinde 17 aydır yapımı süren Türkiye'nin ikinci en büyük Ro-Ro gemisini törenle denize indirdi.
Yalova Türkoğlu tersanesinde hazırlanan törenle denize indirilen 1800 gross tonluk devasa Tekirdağ 59 Ro-Ro 60 milyon liraya mal oldu.
Aralık ayı sonunda Bandırma-Ambarlı hattında sefer yapacak. 45 TIR kapasiteli, Tekirdağ 59 Bandırma'dan Ambarlı'yı 3,5 saatte kat edecek. 100 metre boy, 22 metre genişliği bulunan devasa Ro-Ro, “Tekirdağ 59” için açıklamada bulunan kooperatif başkanı Tuncay Aksoy, dünya deniz ticaretinde taşımak kadar, ulaşımdaki zaman sürecinin de önemli olduğunu, kooperatif filosuna katılan yeni Ro-Ro'nun mevcut hattın ulaşım süresini de azaltacağını kaydetti.
Kooperatif, 2015 yılında “Balıkesir 10” isimli Türkiye’nin en büyük Ro-Ro feribot gemisini denize indirmişti.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: “Tekirdağ denizde
  • Perşembe 19.4 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 18.4 ° / 11.6 ° false
  • Cumartesi 12.5 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ: BAŞKAN MİRZA’DAN ESNAFA ÇAĞRI

2

Akın: “Balıkesir’imizi hep birlikte sporun merkezi yapacağız”

3

Avşa İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne Teknik İnceleme Ziyareti

4

Başkan Karışık’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyareti

5

DİREKTEKİ TEHLİKE: KAZA “GELİYORUM” DİYOR!

6

CHP Erdek Kadın Kolları’ndan 25 Kasım açıklaması: “Şiddete mecbur değiliz!”

7

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN 25 KASIM’DA ANLAMLI FARKINDALIK