TEMAD Erdek Şube Başkanı Eraslan:
?Hiçbir askeri darbe hoş görülemez?
Erdek Haber
Yayın: 03 Ağustos 2016 - Çarşamba 19:56
Güncelleme: 03 Ağustos 2016 19:56
TEMAD Erdek Şube Başkanı Eraslan:

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan, ?15 Temmuz´da yaşanan darbe kalkışımını, Türk Milleti´nin hiçbir bireyi, vatanını seven, vicdanı olan hiç kimse kabul etmez? dedi.
50 üyeye sahip TEMAD Şube Başkanı Eraslan, şu değerlendirmede bulundu:
?1960 askeri darbesini yaşadım. 1963-1964 dönemindeki Talat Aydemir ayaklanmalarını gördüm. 1971 yılındaki askeri muhtırayı yaşadım. 1980 yılındaki askeri darbe sırasında da orduda görev yapıyordum. Hiçbir askeri darbe, gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez ve hoş görülemez. 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimini de kınıyor ve sorumlularının şiddetle cezalandırılmalarını bekliyorum.?
Sevgi, adalet, eşitlik ve paylaşım olmayan yerde hiçbir zaman huzur ve mutluluk bulunmayacağını vurgulayan Eraslan, şu değerlendirmede bulundu:

?Ordumuz, bizim gözbebeğimiz. Ancak aralarına sızan ülke ve rejim düşmanlarına karşı çok dikkatli olmak zorunda. Bunun için de kontrol mekanizması çok iyi çalıştırılmalıdır. Demek ki, bu konuda önemli bir eksiği olmuştur. Her iş için geçerli üç sacayağı bulunmaktadır: Plân-program, icraat ve kontrol. Bunlardan birinin bile eksikliği tehlike yaratır. Bu üçlü mekanizmaya çok dikkat etmek gerekir. Tabii ki, önemli görevlere getirilen kişilerde de öncelikle liyakat aranmalıdır.?
TEMAD Şube Başkanı Eraslan, Türk insanının yeterli şekilde tarih ve din bilgisinin bulunmamasının yanı sıra birbirine sevgi duymamasının da en önemli sorun olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı

  • Pazar 22 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

ERDEK’TE 300 TOKİ KONUTUNUN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2

Genel Kurulda basının desteklenmesine yönelik düzenlemeler

3

ERDEK’TE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

4

Balıkesir’de yapılacak 7 bin 548 konutun kurası çekildi

5

Cumhuriyet Meydanı’nda Dikkat Çeken Görüntü: Polis Ekipleri Müdahale Etti

6

Bandırma’da atla terapi

7

BİK Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren’den Yeni Erdek’e Ziyaret