TEMA Vakfı’nın onursal başkanı, Bandırmalı Hayrettin Karaca vefatının altıncı, Ali Nihat Gökyiğit ise vefatının üçüncü yılında, Bandırma’da düzenlenen törenle anıldı.
Etkinliğe ev sahipliği yapan TEMA Vakfı Bandırma İlçe Sorumlusu Esin Ekşi, yönetim kurulu ve aktif gönüllü ekibiyle birlikte katılımcıları ağırladı.
Anma programına kent dışından gelen TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Nuray Yaşar, Altıeylül İlçe Sorumlusu Kader Duman, Gönen İlçe Sorumlusu Yiğit Korkmaz, Karesi İlçe Sorumlusu Zeynep Özgül ve Susurluk İlçe Sorumlusu Zeynep Tuğçe Akpınar da katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan TEMA Vakfı Bandırma İlçe Sorumlusu Esin Ekşi, şunları söyledi:
“Bugün sizlerle birlikte böylesine anlamlı bir buluşmada, onursal başkanlarımızı sevgi ve özlemle anıyoruz. Yaşamlarını toprağın, doğanın ve tüm doğal varlıkların korunmasına adamış bu iki yüce gönüllü insanın, ‘Toprak Dedemiz’ ve ‘Yaprak Dedemiz’in bizlere bıraktığı bu kıymetli emaneti, elimizden geldiğince, en iyi şekilde sürdürmeye çalışacağız. Hayrettin Karaca’nın da dediği gibi, ‘Bir olmadan iki olmaz.’
Bu anlamlı günde birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, yaşamak için yaşatmaya gönüllüyüz.”
Ardından söz alan TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Nuray Yaşar ise şöyle konuştu:
“Bugün burada, TEMA Vakfı’nın kurucularından Hayrettin Karaca’nın doğduğu topraklarda, doğaya adanmış bir ömrü ve onunla omuz omuza yürüyen Ali Nihat Gökyiğit’i anıyoruz. Toprağa, ağaca, doğaya sevdalı bir yaşamın filizlendiği yerdir, Bandırma. Bu topraklarda yeşeren doğa sevgisi, iki güçlü yüreğin buluşmasıyla tüm ülkeye yayılan bir çevre bilincine dönüşmüştür. Doğaya adanmış bir ömrün iki güzel adı olan Toprak dedemiz ve Yaprak Dedemizin ruhları şad olsun.”
Etkinlik sırasında Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit’in doğa sevgi ve korumacılığını vurgulayan sözlerinin yer aldığı video gösterimleri izlenirken, katılımcıların kimi zaman gözleri doldu, kimi zaman yüzlerinde tebessümler görüldü. Katılımcılar, anılarını paylaşarak, duygusal sohbetler gerçekleştirildi.
Programın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yer göstericiliği ve Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri personelinin desteğiyle, TEMA kurucularının anısını yaşatmak amacıyla dört ıhlamur fidanı Bandırma topraklarıyla buluşturuldu. Etkinliği vatandaşlar da ilgi ve takdirle izlediler.
ÖNDER BALIKÇI
