TGC: Polis şiddetini kınıyoruz
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, halkın haber alma hakkı için görev yapan gazetecilere yönelik polis şiddetinin olağan hale gelmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 12 Eylül 2013 - Perşembe 00:00
Güncelleme: 12 Eylül 2013 00:00
TGC: Polis şiddetini kınıyoruz
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, halkın haber alma hakkı için görev yapan gazetecilere yönelik polis şiddetinin olağan hale gelmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.
İstanbul, Ankara ve İzmir`deki eylemleri izleyen gazetecilere polislerin kalkanla, plastik mermiyle müdahale ettiğine dikkat çeken TGC Yönetim Kurulu, olayların sorumlularının en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi.
 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu`nun açıklaması şöyle;
"Gezi Parkı olaylarında 100`e yakın gazetecinin yaralanması ve gözaltına alınmasıyla zirveye ulaşan polis şiddetinin sürüyor olmasını kınıyoruz. Son olarak dün Ankara, İzmir ve İstanbul`daki toplumsal olayları izleyen gazetecileri kalkan ve plastik mermiyle müdahale ederek çalışamaz duruma getiren polisler  hakkında işlem yapılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Polis şiddetinin cezasız kalmaması için meslektaşlarımızın suç duyurusunda bulunmasını istiyor ve gerekli hukuksal desteği vereceğimizi duyuruyoruz."
Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 11.7 ° / 4.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 10 ° / 3.6 ° false
  • Salı 11.1 ° / 3.6 ° Güneşli
1

Büyükşehirden öğrencileri sevindiren ulaşım hizmeti

2

BANÜ’de medya zirvesi

3

PLAKALI ÇÖPLÜK 10 JA 827 !

4

Ahmet Mekin hastanede

5

“Kırmızı fularlı kedi”nin gizemi!

6

AK Parti İlçe Teşkilatı’ndan Erdek’te Ziyaretler

7

Erdek’te yılbaşı pazarı açılıyor