Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler:

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler:

?Vatandaşlarımızdan kurban derisi bağışı bekliyoruz?

Türk Hava Kurumu(THK) Bandırma Şubesi, önümüzdeki Kurban Bayramı´nda da deri toplayacak.
Şube Başkanı Varol Memişler, son iki yıldır, ekonomik koşullar oluşmaması nedeniyle deri toplama olanağı bulamadıklarını belirterek, şu bilgiyi verdi:
?Türk Hava Kurumu, Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 1925 yılında kurulan koca bir çınardır. Ancak bu kurumun daha önce 14 olan gelir kalemleri, 2 kaleme kadar düştü. Bu iki kalem de zekat ve kurban derilerinden oluşuyor. Türk Hava Kurumu, 2013 yılına kadar kurban derisi toplamada tek yetkili kurumdu. Ancak daha sonra bu tek yetkili olma hakkı bizden alındı. İçişleri Bakanlığı, bu yetkileri bizimle birlikte birçok kuruma da verdi. Bizim bölgemizde de bu kapsamda 4-5 kurum yer alıyor. Tabii ki, bu durumda yetki karmaşası da yaşanıyor.?
BANDIRMA VE MANYAS´TA DERİ TOPLAYACAĞIZ
Önümüzdeki Kurban Bayramı´nda THK Bandırma Şubesi olarak Bandırma ve Manyas´ta sığır, keçi, koyun ve kuzu derisi toplamak için gerekli anlaşmaları ve organizasyonları yaptıklarını belirten Memişler, şunları söyledi:
?Bandırma ve kırsal mahallelerimizde, 12-13 araç ile deri toplayacağız. Tabii ki Manyas´ta da deri toplanacak. Vatandaşlarımızdan, derileri kurumumuza bağışlamalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bize bağışlayacakları derilerini tuzlayıp, katlayarak gölge ve serin bir yerde, araçlarımız alıncaya kadar korumalarıdır. Çünkü çok sıcak bir ortamda deri bozularak, ekonomik değerini kaybeder. Derileri, poşet içine koymamaları gerekiyor. Kurban Bayramı boyunca biz de sahada olacağız. Ayrıca, Kurban Bayramı´nın ilk iki günü, kurumumuz açık olacak ve arkadaşlarımız görev yapacak.?
Memişler, kurban derilerini bağışlamak isteyenlerin, kurumun Bandırma şubesine ait (0266)718 39 70 numaralı telefonu da arayabileceklerini sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli