Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

THK 100 yıllık bir deneyime sahip

THK 100 yıllık bir deneyime sahip

“7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü” dolayısıyla Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, bu özel günü kutladı.

 “7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü” dolayısıyla Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, bu özel günü kutladı.
1994 yılında kurulan “Uluslararası Sivil Havacılık Federasyonu”na Türkiye’nin de 1956 yılında dahil olduğunu belirten Memişler, şunları söyledi:
“Aslında Atatürk’ün 1925’te kurduğu Türk Hava Kurumu, sivil havacılıkta ilk genel kuralları ortaya koymuştur. Böylece de sivil havacılığın gelişmesine çok önemli katkı sağlamıştır. Yani ülkemizde sivil havacılığın gelişmesinin temelini, Türk Hava Kurumu’nun 100 yıl öncesinin disiplinli çalışmaları oluşturmaktadır.”
Son yıllarda ülkemizde, turistik amaçlı yamaç paraşütünün de gelişme kaydettiğini vurgulayan Memişler, bölgemizde başta Kapıdağ olmak üzere Manyas ve Musakça’da da yamaç paraşütüne uygun yerler olduğuna dikkati çekti.
Bandırma’nın sivil taşımacılık ve uçak seferlerine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Memişler, “Önümüzdeki dönemde Bandırma’ya, dolmuş uçak seferleri(charter uçuş) başlatılması gerekir” dedi.
Türk Hava Kurumu Bandırma Şubesi olarak özellikle öğrencilere, okullarında eğitim verip onları özendirmeye ve havacılık sevgisi aşılamaya çalıştıklarını belirten Varol Memişler, şunları söyledi:
“Bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Diyelim ki eğitim verdiğimiz bin öğrencinin arasından 15-20 kişi bile havacılığa yönelse büyük kazançtır. Pandemi öncesinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile işbirliği içinde kağıt model uçak yarışması düzenlemiştik ve büyük ilgi görmüştü. Önümüzdeki dönemde bu yarışmanın ikincisini gerçekleştirmek istiyoruz.”
Halen şubelerine bağlı 435 üyelerinin bulunduğunu belirten Memişler, şunları aktardı:
“Türk Hava Kurumu, çok önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu kuruma sahip çıkılmasını, ülkeye sahip çıkmakla eşdeğer görüyorum. Türk Hava Kurumu’nu sadece deri toplayan bir kurum olarak göstermek isteyenler var. Türk Hava Kurumu, yardım ve bağışlarla yaşayan, yasal bir sivil toplum kuruluşudur. Tüm vatandaşlarımızı, kurumumuza maddi-manevi destek vermeye çağırıyorum.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: yıllık deneyime sahip
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı