Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

THK´dan Kurban Derisi çağrısı yapıldı

THK´dan Kurban Derisi çağrısı yapıldı

Türk Hava Kurumu (THK) Erdek Şube Başkanı Vedat Özgen, Kurban Bayramında kurban derisi toplamak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Erdek Şube Başkanı Vedat Özgen, Kurban Bayramında kurban derisi toplamak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
Ülke genelinde toplanan kurban derisi bağışlarıyla 17 ambulans helikopter ve 9 yangın söndürme uçağı alındığını açıklayan Özgen, şube olarak hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Gerekli önlemlerimizi aldık. Her sene olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızın derilerini bekliyoruz. Bağışlanan deriler kurum tarafından ambulans helikopter ve yangın söndürme uçağı alımında kullanılıyor. Karayolu ulaşımının sağlanamadığı, zor şartların olduğu ortamlarda ambulans helikopterler ile müdahale ediliyor. Kurum olarak hedefimiz bu 17 helikopter sayısını 57´ye çıkarmak, her ilde ambulans helikopter olmasını sağlamaktır. 2013 yılında Almanya´dan 17 helikopter alındı. İnşallah yine halkımızın destek ve bağışlarıyla bunların sayısı her geçen yıl artacaktır."
Yaşanan orman yangınlarına müdahale için kurumun 9 olan yangın söndürme uçak sayısını artırmaya çalıştığı bilgisi veren Özgen, "Eski model uçaklar yangının üzerine suyu attığında en yakın havalimanına gidip hortumla dolum yapıyordu. Yeni alınan uçaklar deniz, göl, gölet gibi her türlü fiziki ortamda su alma özelliğine sahip. Suyla temas ettiği anda 12 saniyede dolup kalkan uçak var. Şu anda sayısı 9´a çıktı. Biz kurum olarak bağışlar sayesinde bunların sayısını oldukça arttırmak istiyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.

Haber : Taygun Ertan



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı