Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Tıp Fakültesi öğrencileri Bandırma’ya dönüyor

Tıp Fakültesi öğrencileri  Bandırma’ya dönüyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.
Üniversite salonunda gerçekleşen toplantıda Özdemir, gazetecilerin günlerini kutladı.
Toplantıda, üniversitedeki son gelişmeler hakkında da bilgiler veren Özdemir, üniversitelerinin bünyesinde olup, üç yıldan beri İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi binasında eğitim-öğretim gören Tıp Fakültesi öğrencilerinin, birinci sınıfa yeni başlayanlar dışında Bandırma’da yeni yapılan binalarında eylül ayından itibaren eğitim-öğretim göreceklerini açıkladı. 150 Tıp Fakültesi öğrencisinin, Bandırma’ya döneceğini belirten Özdemir, ayrıca YÖK’ten aldıkları onay gereğince önümüzdeki eğitim-öğretim yılında, 9-10’u lisans üstü, 5-6’sı lisans ve biri de Susurluk Meslek Yüksek Okulu programı olmak üzere 17 yeni programı daha başlatacaklarını, böylece üniversitelerindeki program sayısının 165’i geçeceğini aktardı. 
Rektör Özdemir, ayrıca üniversite vakfını da canlandırmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Vakfımız, daha önce 40 öğrenciye aylık 500 lira olmak üzere verdiği burs sayısını son dönemde 70’e yükseltti. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Yine vakfımız, önümüzdeki dönemde yurt inşaatı için de çalışmalarına başalayacak. Yurt için projeler çiziliyor. Bu projeye İstanbul Deniz Odası da destek verecek. Projeye yaklaşık 10 milyon liralık destek sağlanacak. Tabii Bandırmalı hayırsever vatandaşlarımızı da bu konuda vakfımıza destek vermeye çağırıyoruz.” 
          Haber: ÖNDER BALIKÇI
 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli