TKDK´dan Balıkesir´de yatırımcılara çağrı

TKDK´dan Balıkesir´de yatırımcılara çağrı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı altıncı başvuru çağrı ilanını yayınlayarak ?Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme? tedbiri kapsamında önemli kaynak ve destek sağlayacağını açıkladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı altıncı başvuru çağrı ilanını yayınlayarak ?Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme? tedbiri kapsamında önemli kaynak ve destek sağlayacağını açıkladı.
TKDK tarafından yeni açıklanan programda kırsal kalkınmaya Türkiye genelinde Balıkesir´in de dahil olduğu 42 ilde 60 milyon Euro hibe desteği verilecek.
IPARD II Programının 6. Çağrısı olan bu destek ilanıyla, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme yatırımlarını içeren kırsal alandaki 7 farklı alt sektöre yüzde 65 hibe desteği sağlanacak.
TKDK Balıkesir İl Koordinatörlüğü bu kapsamda, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarının destekleneceğini açıkladı.
TKDK, 6. başvuru çağrı ilanında belirtilen desteklemelerden faydalanabilmek için başvuruların 8 Temmuz 2019 tarihi saat 09.00´dan itibaren Balıkesir İl Koordinatörlüğü´nce kabul edilmeye başlanacağı, online proje başvuru sisteminin 20 Ağustos 2019 tarihi saat 21.00´da kapatılacağı kaydedildi. Başvuruların son teslim tarihi ise 23 Ağustos 2019 saat 18.00.
TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü, ?Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme? tedbirine yönelik olarak 400 milyon liraya varan hibe çağrısına çıkıldığını ifade etti.
Döğdü, bu çağrıyla bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi kapsamında süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, fide ve fidan ile çiçek soğanı üretim yatırımları, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi yatırımları, zanaatkârlık, yöresel tarım ve gıda ürünlerinin üretimi, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, yenilebilir enerji tesisleri ile kooperatif ve üretici örgütleri için makine parkları kurulumlarının destekleneceğini açıkladı.
Bu sektörlerde yapılacak yatırımlar için belirlenmiş olan proje tutarlarının alt limitinin 5 bin avro, üst limitinin ise 500 bin avro olduğunu belirten Döğdü, bu tutarlar aralığındaki projeler için yatırımcılara % 65 oranında hibe verileceğini ifade etti.
Döğdü "Çağrı ilanına çıktığımız 302 tedbirinde 40 yaş altındaki yatırımcılar, kadın yatırımcılar ve sektörle ilgili eğitim almış yatırımcılar bir adım öne çıkıyor." dedi
Haber Merkezi