Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Topbaş: Marmara Belediyeler Birliği Türkiye'ye Örnek

Topbaş: Marmara Belediyeler Birliği Türkiye

8Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Marmara Belediyeler Birliği Encümenine seçildi.

Marmara Belediyeler Birliği toplantısında söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Belediyeler Birliği'ne övgü dolu ifadeler kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği'nin Türkiye'ye örnek olacak bir birlik olacağını öne sürdü.
Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu`na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara'da yapmakta olduğumuz her çalışmanın, Türkiye`nin başka noktasındaki yerel yönetimlere örnek teşkil ettiğinin bilincindeyiz” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği 2014 Yılı Olağan 1. Genel Kurul Toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu ve çok sayıda belediye başkanının katılımıyla gerçekleşti.
Altepe: "Birliğimizi önemsiyoruz"
Programın açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2014-2019 döneminde yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olmak için seçimlerde aday olduğunu belirtti.
Recep Altepe, Türk belediyecilik sisteminin gelişmesi adına 2014-2019 icraat döneminde de yalnızca bölgemizde değil, Türkiye genelinde ve bizi takip eden ülkeler nezdinde, spesifik ve tematik çalışmaların yanında, bölgesel ve özellikle şehirlerin kalkınmasına yönelik çalışmalara da ağırlık vereceğiz” dedi.
Topbaş: Ülkeleri geleceğe taşıyan yerel yönetimlerdir”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel yönetimlerin ülkeleri geleceğe taşımada etkin rol oynadıklarını belirterek, Yerel yönetimler, demokratikleşme sürecinin kilit noktasında bulunmaktır. Farklı anlayışlara, kültürlere, inançlara eşit mesafede olarak, halkın yaşam alanlarını daha iyi hale getirmek, yaşamlarından mutluluk duyacakları seviyeye ulaştırmak ve kentin değerlerini kaybetmeden geleceğe yürüme adına önemli karar mekanizmalarıdır” diye konuştu.
Birlik Başkanı Recep Altepe oyların % 84'ünü aldı
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Birlik başkanlığı seçimlerine tek aday olarak giren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 269 geçerli oyun 226'sını alarak, % 84 oranla yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.
Birlik Encümen Heyetine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak seçildi. Program, denetim ve ihtisas komisyonları üyelerinin seçimi ile sona erdi.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı